Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama mereu la politie pentru abandon de familie, pot introduce o actiune contra tatalui sau pentru ca el sa plateasca pensia de intretinere pe care trebuie sa o plateasca fostul sot?Mentionez ca fostul socru are o pensie pentru limita de varsta in jur de 800 ron. Intrebarea e cine trebuie sa introduca aceasta actiune in regres? Fostul sot contra tatalui sau? Sau fosta sotie contra fostului socru?
Cel mai bine ar fi ca fostul sot sa introduca actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere. Daca are venituri foarte mici (sub 600 lei), atunci instanta il poate obliga sa plateasca la valoarea salariului minim pe economie, adica la 600 lei. Oricum depinde si de cati copii are in intretinere. Daca aveti un singur copil, atunci inseamna ca si veniturile lui se apropie de 800 de lei (pt. 200 stabiliti ca pensie) sau se apropiau la momentul procesului pentru pensia de intretinere.
Atat timp cat fostul sot are venituri, indiferent cat ar fi ele de mici, este absurd sa va indreptati cu o actiune contra fostului socru doar pentru motivul ca are venituri mai mari decat fiul sau. In primul rand, fostul sot este cel direct implicat si obligat sa plateasca pensia de intretinere catre copil.
Fostul sot are o pensie de boala de 380 ron iar prin sentinta de divort instanta i-a fixat drept pensie de intretinere suma de 200 ron ce reprezinta 1/3 din salariul minim pe economie, desi la dosarul de divort fostul sot a depus cuponul d epensie si acte din care rezulta ca nu obtine castiguri din munca fiind pensioant pe caz de boala. Problema e ca la divort fostul sot a sustinut sus si tare ca e de acord sa plateasca pensie de intretinere pentru cei 2 minori insa cand a vazut ca prin hotararea de divort i s-a fixat 200 ron nu i-a convenit si a depus apel contra sentintei de divort cerand reducerea pensiei de intretinere antrenand toata familia in aceasta poblema in ideea de a-l face pe judecator sa fixeze o suma sub 200 ron. Ce sanse am pentru a mentine hotararea data in prima instanta si sa ramana ca pensie de intretinere suma de 200 ron care oricum e infima fata de nevoile copiilor? El si familia lui vor sa scoata in evidenta faptul ca el este in imposibilitate de a plati pensie alimentara pentru cei 2 minori tocmai de aceea am intrebat daca ma pot indrepta cu actiune in regres impotriva fostului socru?