avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere calculata din pensia de boala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere calculata din pensia de boala?

Fostul sot este pensionat pe caz de boala, iar aceasta pensie nu reprezinta venit din munca ce se ia in calcul la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere asa cum prevede art. 94 C. fam. Fostul sot a depus apel la sentinta de divort pentru ca e nemultumit de hotararea instantei, si anume instanta i-a fixat 2 milioane pentru 2 copii luand in calcul faptul ca fostul sot nu lucreaza si nu obtine castiguri din munca si a stabilit pensia in functie de salariul minim pe economie, adica 1/3 din salariul minim pe economie, pentru 2 copii ,rezultand suma de 2 milioane. Intrebarea mea este: are fostul sot vreo sansa sa obtina reducerea pensiei de intretinere deoarece este pensionat pe caz de boala? Ce pot face eu ca sa mentin hotararea instantei pentru ca chiar si cei 2 milioane sunt foarte putini bani pentru 2 copii.
La stabilirea pensiei de intretinere se iau in considerare veniturile realizate de cel ce urmeaza a fi obligat, adica orice sursa de venit cu caracter de continuitate si stabilitate, nu numai veniturile din prestarea unei muncii ci si cele provenite din pensii.Plafonul de 1/3 fixat de Codul familiei pentru doi copii este pragul maxim pe care il poate suporta cel ce urmeaza a fi obligat la pensie, numai daca acesta consimite sa plateasca mai mult instanta poate lua act de o asemenea situatie
La instanta de fond s-au prezentat inscrisuri care atesta ca fostul sot si-a pierdut capacitatea de munca si are o pensie de boala iar instanta a pronuntat o hotarare prin care a stabilit ca fostul sot sa plateasca pentru 2 minori suma de 200 ron calculata la 1/3 din salariu minim pe economie. Acum fostul sot a atacat cu apel hotararea data in prima instanta si as dori sa stiu ce sanse am ca sa mentin dispozitiile hotararii atacate, adica sa ramana pensia tot 200 ron avand in vedere ca in afara de pensia de boala fostul sot mai presteaza si munci ocazionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu A dat Dumnezeu si mi-a venit prin posta hotararea de divort insa am observat ca nu este definitiva si irevocabila, ba dimpotiva se precizeaza ca se poate ataca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere raportata la salariul minim pe economie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului s-a stabilit in sarcina sotului suma de 200 ron lunar raportata la nivelul salariului nimim pe economie insa el a facut apel si instanta de ... (vezi toată discuția)