avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legalizare hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legalizare hotarare divort

A dat Dumnezeu si mi-a venit prin posta hotararea de divort insa am observat ca nu este definitiva si irevocabila, ba dimpotiva se precizeaza ca se poate ataca cu apel in 30 zile de la comunicare. Fostul sot e nemultumit pentru ca el are o pensie de 300 ron iar instanta a stabilit ca pentru cei 2 copii sa plateasca o suma de 200 ron lunar incepand cu data depunerii actiunii de divort, iar el vrea sa atace hotararea. Ce sanse de reusita are? Cum sa procedez pentru ca hotararea sa devina definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:34, 28 Februarie 2009
Hotararea de divort va putea fi legalizata ca definitiva si irevocabila daca dupa trecerea termenului de apel , acesata nu a fost atacata de catre parti.
Insa fostul sot are dreptul sa o atace. Iar care sunt sansele , instanta de apel va hotari. Totusi, daca el are o pensie de 300 lei suma pe care trebuia sa o plateasca ca pensie de intretinere nu putea depasi 1/3 din venitul sau , adica 100 lei. Deci are sanse.
pensia de intretinere nu se fixeaza in functie de salariul minim pe economie? Daca nu avea nici un venit atunci cum se proceda? El nu vrea sa dea nimic la copii, de fapt nu a dat nimic de cand am intentat divortul si vrea sa se sustraga. cum il pot obliga ca sa plateasca? E pencionat pe caz de boala dar asta nu inseamna ca nu poate munci in conventie, problema e ca nu vrea sub nici o forma sa dea bani la copii. Legea ii poate da dreptata? nu pot sa cred asa ceva
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
Loredana Puscasu,
pensia de intretinere s-a calculat la salariul minim pe economie, asa prevede de fapt si hotararea, e posibil ca el sa poata obtine micsorarea pensiei de intretinere avand in vedere ca de cand am intentat divortul el nu a dat nici un ban pentru copii si nici nu vrea sa dea. nu pot crede ca legea ii va permite sa faca acest lucru. El este pensionat pe caz de boala si ar putea lucra in conventie civila, problema e ca e foarte puturos si nu vrea sa munceasca deloc
Din pacate legea spune ca veniturile sale nu ii pot fi afectate decat pana la 50 % de popriri .
Iar in ceea ce priveste pensia de intretinere hotararea este executorie de drept . adica nu este necesara mentiunea definitiv si irevocabil.Legalizati-o si mergeti la executare .Chiar daca se schimba cuantmul in apel nu are relevanta intrucat va veti regla ulterior.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere raportata la salariul minim pe economie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului s-a stabilit in sarcina sotului suma de 200 ron lunar raportata la nivelul salariului nimim pe economie insa el a facut apel si instanta de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara vsandu vsandu BUNA ZIUA! AM UN COLEG CARE A DIVORTAT DE SOTIE SI PANA ACUM A PLATIT PENSIE ALIMENTARA IN PROCENT DE 25% DIN VENITURI. ACUM SOTIA L-A DAT IN JUDECATA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara !!!! urgent! addrienne90 addrienne90 Buna ziua, apelez la dvs pt ca am o nelamurire. Parintii mei au divortat in 2000 si de atunci pana in 2008 am primit pensie alimentara de la tatal meu. Dupa ... (vezi toată discuția)