avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate zsuzsanna visirin

Activitate zsuzsanna visirin

Răspuns la discuția proprietate publica a statului
:sorry::( Chiar nimeni nu are de comentat nimic ? Sau nu s-a inteles problema !:">
Buna ziua 1 Nici nu stiu cum sa incep , dar incerc in cat mai putine cuvinte sa va prezint situatia .
Persoana juridica A , administreaza un bun public .PJA
Persoana juridica B - cu capita integral de stat PJB
PJB , intentioneaza sa construiasca o microhidrocentrala pe cursul unui rau , pe care are deja amenjat un baraj . Barajul se aflain proprietatea PJB si pentru realizarea MHC -ului este necesar a se realiza unele lucrari de constructii in albia rului adminsitrat de PJA .
Lucraea se intentioneaza ase realiza cu finantare de la UE . Pentru aceasta este necesar ca PJB sa dovedeasca ca are drept de proprietate / inchiriere , folosinta asupra terenului pe care se realizeaza constructia .
PJB a inscris in cartea funciara( pe cheltuiala sa ) dreptul de administrate al PJA asupra terenului respectiv .
Exista si o convetie bilaterala prin care se acorda dreptul de folosinta al PJB asupra terenului pentru realizarea lucrarii , dar actul nu este incheiat in forma autentica ( la notar _) fapt pentru care OCPI nu vrea sa inscrie dreptul de folosinta .
Intrebare : Care este solutia de rezolvare a acestei probleme . Subliniez faptul ca este vorba de domeniul public al statului - albia minosra a unui rau.
Sper ca am fost destul de explicita . Astept raspuns urgent daca se poate . Va multumesc .:sorry:
Buna dimineata ! Va multumesc , am sa reiau discutia cu cei de la ORC de la noi . Aici sunt foarte stricti si dupa parerea mea si cam rigizi . Ar mai fi o intrebare : Daca o Hotarare a reprezentantilor statului ce fac parte din AGA este luata doar in prezenta a doi din cei trei membrii , si la finalul hortararii apar toti dar cel ce nu a participat nu are semnatura , este gresit ? Aici la noi la ORC insista ca cel care nu a participat sa nu fie trecut si in hotarare sa se mentioneze ca nu au participat toi membrii AGA . Acest lucru se consemneaza doar in PV de sedinta .
Buna ziua ! Obligativitatea redactarii hotararilor , a actelor ce sedepun spre publicare la M.of. este prevazuta in Hotararea Camerei Deputatilor nr. 11/05.07.2010 , publicat in M.of. nr. 467/07.07.2010 .
Buna ziua ! As dori si eu daca se poate o lamurire . Ne lovim de foarte multeb ori de anumite probleme la inregistrarea actelor la ORC .Cei de la ORC din zona unde imi desfasor activitatea sunt foarte rigurosi in repectarea legslatiei in acest domeniu , iar cei de la forul tutelar din Capitala sunt foarte reticenti . De exemplu in cazul publicarii actelor la M.of. nu se primesc la noi spre publicare decat acte redactata dupa prevederile unei Hotarari nr. 11 / 2010 a Camerei Deputatilor care prevede ca actele ce se transmit spre publicare trebuie redactate cu caractere Times New Roman , dimensiunea caracrerelor de 12 si la un rand jumatate .
Alta problema , obligativitatea completarii formularelor tip ( declaratii pe proprie raspundere , specimen semnatura , declaratie acord numire administrator , etc. ) Cei din Capitala spun ca aceste formulare nu sunt obligatorii si ca aceste declaratii pot fi date si sub alta forma . Va rog sa ma lamuriti cine are dreptate , cei de la ORC sau cei din Capitala de la forul tutelar . Rog daca se poate si temeiul legal pentru raspuns .:">