Buna ziua 1 Nici nu stiu cum sa incep , dar incerc in cat mai putine cuvinte sa va prezint situatia .
Persoana juridica A , administreaza un bun public .PJA
Persoana juridica B - cu capita integral de stat PJB
PJB , intentioneaza sa construiasca o microhidrocentrala pe cursul unui rau , pe care are deja amenjat un baraj . Barajul se aflain proprietatea PJB si pentru realizarea MHC -ului este necesar a se realiza unele lucrari de constructii in albia rului adminsitrat de PJA .
Lucraea se intentioneaza ase realiza cu finantare de la UE . Pentru aceasta este necesar ca PJB sa dovedeasca ca are drept de proprietate / inchiriere , folosinta asupra terenului pe care se realizeaza constructia .
PJB a inscris in cartea funciara( pe cheltuiala sa ) dreptul de administrate al PJA asupra terenului respectiv .
Exista si o convetie bilaterala prin care se acorda dreptul de folosinta al PJB asupra terenului pentru realizarea lucrarii , dar actul nu este incheiat in forma autentica ( la notar _) fapt pentru care OCPI nu vrea sa inscrie dreptul de folosinta .
Intrebare : Care este solutia de rezolvare a acestei probleme . Subliniez faptul ca este vorba de domeniul public al statului - albia minosra a unui rau.
Sper ca am fost destul de explicita . Astept raspuns urgent daca se poate . Va multumesc .:sorry:
Legea15
roxi17
Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)