avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate publica a statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate publica a statului

Buna ziua 1 Nici nu stiu cum sa incep , dar incerc in cat mai putine cuvinte sa va prezint situatia .
Persoana juridica A , administreaza un bun public .PJA
Persoana juridica B - cu capita integral de stat PJB
PJB , intentioneaza sa construiasca o microhidrocentrala pe cursul unui rau , pe care are deja amenjat un baraj . Barajul se aflain proprietatea PJB si pentru realizarea MHC -ului este necesar a se realiza unele lucrari de constructii in albia rului adminsitrat de PJA .
Lucraea se intentioneaza ase realiza cu finantare de la UE . Pentru aceasta este necesar ca PJB sa dovedeasca ca are drept de proprietate / inchiriere , folosinta asupra terenului pe care se realizeaza constructia .
PJB a inscris in cartea funciara( pe cheltuiala sa ) dreptul de administrate al PJA asupra terenului respectiv .
Exista si o convetie bilaterala prin care se acorda dreptul de folosinta al PJB asupra terenului pentru realizarea lucrarii , dar actul nu este incheiat in forma autentica ( la notar _) fapt pentru care OCPI nu vrea sa inscrie dreptul de folosinta .
Intrebare : Care este solutia de rezolvare a acestei probleme . Subliniez faptul ca este vorba de domeniul public al statului - albia minosra a unui rau.
Sper ca am fost destul de explicita . Astept raspuns urgent daca se poate . Va multumesc .:sorry:
Cel mai recent răspuns: zsuzsanna visirin , utilizator 07:40, 18 Martie 2011
:sorry::( Chiar nimeni nu are de comentat nimic ? Sau nu s-a inteles problema !:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de locuit Ramona1982 Ramona1982 vreau sa imi construiesc o casa pe terenul proprietatea altei persoane si as vrea sa stiu ce drept am asupra acelui teren? (vezi toată discuția)
Legea15 roxi17 roxi17 Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)
Dobandire drept de superficie pentru eliberarea autorizatiei de construire Adrian_87 Adrian_87 Am rugamintea daca ma puteti edifica in urmatoarea situatie: In prezent sunt asociat impreuna cu sotia, in cadrul unui SRL si am dori sa ridicam un siloz de ... (vezi toată discuția)