avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa de locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa de locuit

vreau sa imi construiesc o casa pe terenul proprietatea altei persoane si as vrea sa stiu ce drept am asupra acelui teren?
Cel mai recent răspuns: Ramona1982 , utilizator 21:16, 26 Aprilie 2014
nici unul.
E logic, daca terenul e a altei persoane, cum poti pretinde drepturi?
Daca aveti un teren proprietate personala, lasati pe cineva sa construiasca casa pe terenul Dv.?
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
silviapaula, utilizator
Banuiesc ca doamna are acordul proprietarului pt constructie, nu a vazut un teren bine plasat si s-a hotarat sa construiasca pe el.
"Dreptul de superficie poate fi constituit prin conventia partilor, prin legat, prin uzucapiune sau prin lege.

Dreptul de superficie este un dezmembramânt al dreptului de proprietate care consta în dreptul de proprietate pe care-l are o persoana asupra constructiilor, plantatiilor sau altor lucrari care se afla pe o suprafata de teren ce apartine altei persoane, teren asupra caruia superficiarul va avea un drept de folosinta. "

multumesc mult gi-jane...construiesc casa pe terenul proprietatea soacrei mele si am acordul ei sa ridic aceasta constructie...deci am un drept de folosinta asupra acelui teren...nu pretind alt drept asupra terenului....dar in cazul in care ar interveni un divort cu sotul meu ...stiu ca asupra terenului nu am niciun drept dar daca casa o ridic si dovedesc ca numai banii mei au ajutat la ridicare ei sotul meu ar mai avea dreptul la acea constructie? mi-ar cere despagubiri ca am construit pe terenul mamei sale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)
Carte funciara cladire pe terenul primariei teodorabalan teodorabalan Pot face o carte funciara pe o cladire daca aceasta se afla pe un teren detinut de primarie?Cine trebuie sa faca cartea funciara? (vezi toată discuția)
Drept de superficie dianda dianda Am cumparat un imobil ,constructie si teren, care este grevat cu un drept de superficie in favoarea Enel,asupra unei constructii constand intr-un post ... (vezi toată discuția)