In luna dec. 2010 am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. M-am prezentat la asiguratorul celui vinovat, impreuna cu vinovatul, pentru a incheia intelegerea amiabila ( acesta recunoscand ca el este vinovatul ), iar in momentul intocmirii dosarului de daune, inspectorul a observat ca i-mi expirase ITP-ul de vreo 2 saptamani ( sincer nu am stiut ca expitase ) si m-ia comunicat ca ii pare rau dar nu poate sa deschida dosar de daune. Eu l-am intrebat ce treaba are una cu alta, ca nu sunt eu cel vinovat care nu a acordat prioritate, dar daca asa stau lucrurile l-am rugat sa-mi comunice in scris in baza carei legi a hotarat el asta, iar daca are dreptate dupa ce voi verifica, accept si varianta - ghinion in viata. S-a enervat d.l inspector rau de tot si m-ia spus ca daca il iau asa el i-mi va deschide dosar de daune si oricum va fi respins la plata. L-am rugat inca o data ca raspunsul sa fie in scris si sa se faca referire la articolul de lege care reglementeaza hotararea luata de asigurator. Dupa un timp , dapa ce am vazut ca nu sunt contactat in nici un fel de asigurator, m-am prezentat la sediul lor, iar dl. inpector a dat un tel. - probabil sefului, dupa care s-a asezat la calculator si a modificat o adresa tip, in care m-ia dat raspunsul: conform expertizei extrajudiciare, a dinamicii producerii accidentului si a declaratiei soferilor, accidentul nu s-a produs asa cum sustinem, in consecinta se respinge la daune dosarul. Am cerut mai multe detalii despre dosar dar m-ia spus ca nu este obigat sa-mi dea si nu am decat s-ai dau in judecata. Acum intreb si eu ce pot sa fac? S-ai dau in judecata? - am vreo sansa? ca nu ma m-ai mira nimic . Paguba este destul de mare si l-am intrebat pe dl. inspector de ce nu a respins dosarul pe motiv ca am RCA-ul expirat? Ce sfaturi imi puteti da, ca sunt c-am dezamagit de situatie si nu stiu in cotro sa o apuc - sunt si fara masina si nevinovat pe deasupra. Daca intradevar asa prevede legea ca daca ai RCA-ul expirat, in caz de accident nu esti despagubit, nu am alta varianta si accept situatia.