avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate Lacd

Activitate Lacd

Buna dimineata! De 10 ani, eu si sotul meu, suntem pacientii aceluiasi medic stomatolog. De un an de zile port aparat ortodontic pus de sotia acestuia. Am avut 4 extractii, ultima extractie s-a infectat, au inceput discutiile neplacute intre noi (pacient-stomatolog) si cei doi medici, stomatologul nostru si sotia lui-medic ortodont, au hotarat sa ne trimita la plimbare. Problema mea este ca am platit un aparat ortodontic, il port de un an si ar mai trebui sa-l port inca un an /un an si jumatate. Am incercat sa apelez la alt medic ortodont, se pare ca nu se prea preiau pacientii care au deja un aparat cumparat / pus de un alt medic. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in aceasta situatie. Relatia mea cu actualul medic s-a deteriorat considerabil, nu am gasit inca un medic care sa ma preia, nu stiu daca voi gasi un altul la timp (activarea aparatului se face lunar) si nu stiu la ce costuri in plus va accepta acel nou medic sa ma trateze. Aparatul costa 5-7.000 RON, activarea lunara 100-200 RON, deci afacerea mai mare este la vanzarea aparatului, nu la activarea lui. Multumesc ptr eventualele raspunsuri! O zi senina tuturor!
Copilul a lipsit o saptamana de la scoala, a fost bolnav, timp in care invatatoarea a impartit parintilor colegilor de clasa, fise cu caracterizarea negativa a copilului ( galagios, agresiv, alearga pe coridoare, umbla in penarele copiilor, se bate, .....).
Stimata Doamna, copilul a fost inscris in singura clasa pregatitoare din cartier! de unde ati fi dorit sa stim daca invatatoarea va fi intelegatoare si rabdatoare sau nu? Credeti ca ni s-a spus de la inceput ca ea va face discriminare si imi va marginaliza copilul? Invatatoarea intarzie aproape zilnic la clasa si da, stiu si alti parinti de aceasta situatie de aceea s-au si autosesizat si la sedinta cu parintii au venit cu propunerea ca in fiecare dimineata sa ramana la clasa cate un parinte / bunic, pana invatatoarea binevoieste sa apara la scoala. Vi se pare normal? Copii de 6-7 ani sunt lasati singuri, nesupravegheati, aproape in fiecare dimineata. Iar pe de alta parte, nu mi se pare normal ca eu sa mut si sa plimb copilul de la o clasa sau scoala la alta, doar ptr ca pe invatatoare o deranjeaza la vedere un copil de la casa de copii. nu am sa mut copilul dintr-o clasa unde are colegi de la gradinita, fetze cu care el este obisnuit, copii cu care este prieten din grupa mica. Consider ca are nevoie sa ramana intr-un cadru in care s-a obisnuit cu colegii, profesorii, clasa... In rest ati scris din nou pe langa subiect.....
Am avut sedinta cu parintii aseara.....Teatru curat! Trebuia sa vedeti oameni maturi inversunati si porniti impotriva unui biet copil de 7 anisori. O mamica plangea si a spus ca-si retrage copilul din clasa, in cazul in care micutul nostru nu va fi mutat din clasa! Tragedie curata! Invatatoarea i-a montat bine importiva baietelului! Apropoo, nu am amintit ca invatatoarea intarzie in fiecare dimineata la clasa, ptr ca are copil mic si mama ei nu reuseste sa ajunga pana la o ora rezonabila dimineata la ea, ca sa aiba grija de copil. Elevii sunt trimisi la clasa, singuri, parintii nu au acces in scoala, iar pana vine invatatoarea e balamuc. Atunci se pare ca se intampla si bataile intre micuti. Adica al nostru daca incaseaza, riposteaza, doar ca el este vazut mereu si gasit vinovat.Invatatoarea a propus sa faca in fiecare zi cate un parinte de serviciu si sa stea la clasa pana soseste domnia sa la scoala.
Stimata Doamna, NU spuneti ca nu s-a facut nimic ptr acest copil, daca nu aveti idee despre ce este vorba! Nu acuzati! Copilul acesta are dreptul, sa creasca si sa invete intr-un mediu normal, vreau sa-i asigur normalitate!!! Nici pe departe comportamentul lui nu este ca cel pe care l-ati descris mai sus! Gasesc printre randurile Dvs. inversunare, rautate....Semanati foarte mult cu invatatoarea copilului. Cred ca sunteti genul de om, poate chiar cadru didactic, care vrea performanta de la elevi, asa ca sa iasa bine invatatorul/invatatoarea. Am luat legatura cu un avocat de la Protectia Copilului si a ramas uimit de ce i se intampla copilului in scoala. Este umilit zi de zi. Vi se pare normal sa incurajeze invatatoarea elevii sa rada de el daca isi greseste exercitiile??? Vi se pare normal sa fie izolat in clasa si invatatoarea sa le spuna copiilor "nu va jucati cu .....ptr ca nu este cuminte"???? Vi se pare normal ca micutzul nu isi primeste caietele cu temele ptr acasa??? Daca ramane in urma cu lectiile raspunsul invatatoarei este "atata poate este limitat!" Toate acestea vi se par normale? Acest copil a frecventat 3 ani de gradinita, a participat la intalniri separate cu psihologul institutiei, care a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui. A evoluat foarte mult. Era singurul copil care la serbare spunea cap-coada poezia, fara sa fie ajutat, fara sa se balbaie! Are tot dreptul sa creasca intr-un mediu normal! Habar nu aveti de discutie, aruncati cu opinii ca sa va aflati in treaba, stimata Doamna!
Buna ziua! Ati avut perfecta dreptate, invatatoarea s-a adresat directorului scolii si i-a povestit propria varianta. Mama mea a fost chemata la director (ea este tutorele copilului) si i s-a spus ca daca copilul nu isi schimba atitudinea la scoala, va sesiza Protectia Copilului. I-a mai propus mamei mele, ca toata aceasta poveste sa ramana la nivel de scoala. Invatatoarea a spus ca va avea destui parinti care sa-i sustina afirmatiile si ca nu putem face nimic, decat sa-l mutam la o alta institutie de invatamant. Este razbunatoare, isi pregateste terenul si nu-l va lasa pe baietel in pace pana nu vom ceda noi si nu-l vom muta la o alta scoala, sunt convinsa. Imi pare nespus de rau ca nu am inregistrat convorbirea telefonica cu invatatoarea ptr ca a deformat complet adevarul. Mama mea spune ca multe mamici/bunici, se comporta rezervat fata de ea la scoala si copiii sunt atentionati sa nu se joace cu baietelul nostru. I-am spus invatatoarei ca voi sesiza Directiunea scolii si Inspectoratul Scolar, la nevoie, ea acum sustine ca am amenintat-o.
Ce ma sfatuiti sa fac??? E spre binele copilului sa tac, sau sa merg mai departe!
Discutille s-au purtat intre noi si invatatoare, nu am implicat inca directorul scolii. I-am spus invatatoarei ca ma voi adresa directorului daca nu isi revizuie atitudinea. Raspunsul ei a fost ca i se va adresa ea directorului inaintea noastra si il va pune in tema cu toata situatia. Credeti-ma, ne-am atasat cu adevarat de acest copil si ii urmarim binele si interesul. Sunt profund dezamagita de atitudinea invatatoarei si de felul in care doreste sa rezolve aceasta problema.
Buna ziua!
Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia mea (mama mea si tatal meu, ambii pensionari) avem in plasament familial un baietel, care acum are varsta de 7 ani. Este singurul copil din familia noastra, l-am considerat membru al familiei, nefacandu-se niciodata nici un fel de deosebire intre el si ceilalti membri. I s-a asigurat totul, exact ca unui copil crescut de parintii biologici. Am ajuns la varsta de 7 ani, am inceput clasa pregatitoare si a inceput si avalansa de probleme. Copilul, diagnosticat cu ADHD la varsta de 3 ani, nu se integreaza in
mediul scolar...(Precizez ca a frecventat si grupele obligatorii de la gradinita). Invatatoare se plange zilnic de comportamentul lui, de fata cu ceilalti parintisi cu colegii de clasa, ii face morala, il numeste frecvent limitat si ne cere sa-l mutam din clasa ptr ca deranjeaza. S-a ajuns in stadiul in care copilul povesteste acasa ca nimeni nu se joaca cu el la scoala, nu i se vorbeste, incaseaza pumni si palmi peste obraji de la ceilalti copii....La scoala invatatoarea nu ii acorda atentie, si exercitiile din clasa le efectuam acasa impreuna, ptr ca la ore copilul nu este supravegheat sa-si rezolve temele. Colegii nu socializeaza cu el, copilul este marginalizat! Chiar in aceasta seara am avut o discutie foarte neplacuta la telefon cu invatatoarea care cu un ton ridicat mi-a cerut sa mut copilul din clasa ptr ca nu isi poate tine orele din cauza lui. la intrebarea mea de ce permite celorlati copii sa-l loveasca pe baietelul nostru, raspunsul dascalului a fost ca ëste reactia fireasca a copiilor enervati de atitudinea baiatului nostru". Adica le este permis sa il loveasca cu pumnul in stomac? Sa-l traga de par si sa-l palmuiasca? Ei sunt absolviti de orice vina, ba dinpotriva incurajati sa aiba aceasta atitudine fata de copilul nostru?! Am nevoie de o parere avizata! Am nevoie de ajutor!
Discuție Mostenire
Cum se impart bunurile dupa decesul tatalui/sotului intre urmasi? Familia este alcatuita din sotie si doi copii majori, precizez ca nu exista testament lasat de defunct.
Multumesc!
Buna ziua!
In cazul in care expira contractul pe perioada determinata si nu s-a beneficiat de concediu de odihna pe perioada desfasurarii contractului, cum se procedeaza cu zilele de concediu ramase?