avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate adila

Activitate adila

Multumesc pt. raspuns. In mare parte vad ca aveti acceasi parere cu ceea ce am banuit ca se intampla. Voi apela la un avocat specializat pe astfel de probleme.

Daca tot am deschis acest topic, ar fi interesant sa aflam daca in jurisprudenta exista spete al caror obiect se refera la statutul unui spatiu dintr-o locuinta colectiva - proprietate individuala vs. parte indiviza comuna.
Revin cu precizarile solicitate:

1. Dezvoltatorul este si constructorul. El a construit, el vinde.
2. CF-ul colectiv prevedea: locuinta colectiva cu regim de inaltime S+P+2E+pod, cu x apartamente, + 1 birou + 1 uscatorie. (nici o referire la garaje)
3. In urma actul de dezlipire s-a fragmentat locuinta colectiva in p.i.c. (fundatii, elevatii, hol, casa scarilor, acoperis) plus restul spatiilor intabulate pe constructor. Printre acestea si biroul, uscatoria, podul si garajele localizate in subsolul blocului.
4. Actul de vanzare-cumparare cu care am achizitionat apartamentul prevede p.i.c. fara a detalia care sunt acestea. Dupa intabularea pe numele meu, in cf apar partile comune trecute ca: "acoperis, alte spatii comune, casa scarii, holuri".

Si revin la problema mea: Este normal ca dezvoltatorul, constructorul sau cum se mai numeste el sa fie proprietar pe uscatoria, biroul, podul si subsolul cladirii definita in cf drept locuinta colectiva?
Locuiesc intr-un bloc nou in care constructorul cu ocazia dezlipirii, a intabulat pe numele sau toate spatiile cu alta destinatie decat locuinta in scopul de a le vinde (este vorba de uscatorie, birou, pod, sobsol-garaje).
Mentionez faptul ca inca nu avem asociatie de proprietari infiintata.
Doresc sa stiu daca actiunea sa este legala sau este un abuz?