avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Desire1983

Activitate Desire1983

Cred ca nu mai este cazul sa-mi fac griji. Tocmai am vazut ca apartamentul cu pricina nu mai apare pe site-ul bancii care l-a scos la licitatie, semn ca a fost deja adjudecat. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu...
Multumesc din suflet pentru raspunsuri, in mod deosebit lui godot, dar si pentru sfaturile lui bamsel.

@bamsel : La mine nu poate fi vorba de chiriasi, nu locuieste nimeni acolo in prezent. Am inteles ca sunt plecati din tara. In fine, eu inca pendulez asupra deciziei de a ma implica sau nu in a cumpara acel apartament. Oricum, cu D-zeu inainte.
Succes si toate sansele sa fie de partea ta !
Buna ziua,

Sunt interesata sa cumpar un apartament scos la licitatie de catre o banca. A fost scos la licitatie in nenumarate randuri, iar pretul a tot scazut cu acel procent de 25%. M-am interesat ce este cu acel apartament si am aflat ca este sediul unei societati cu datorii foarte mari peste tot : banca, firme de leasing, asociatie, finante si multe altele, datorii totale de ordinul miliardelor. Din ce am aflat, este ipotecat in favoarea bancii care il vinde - ipoteca de rang 1, 2, 3 si 4.
Stiu ca din momentul in care apt. este vandut, noul proprietar trebuie sa apeleze la un executor judecatoresc pentru a-l pune in drepturi/evacuare etc.
1. Ma intereseaza aici care este procedura exacta si ce costuri implica acest executor judecatoresc.
2. Din ce stiu (sursa : vecini :D), cel/cei care locuia/u acolo intr-una din camere, a/u spalat putina si este/sunt plecati afara. Ce pot face eu in situatia in care inauntru exista bunuri ? Unde le pot duce/depozita (cu respectarea legii, desigur)?
3. Exista posibilitatea sa vad apartamentul inainte sa-l cumpar ?
4. Am inteles ca de la finante se elibereaza un act numit certificat fiscal, pe care cei de la finante vor refuza sa-l elibereze atata timp cat la adresa respectiva figureaza o societate cu datorii foarte mari catre finante. Cum pot rezolva aceasta problema ?
5. Exista posibilitatea ca dupa ce am cumparat apt., sa ma trezesc ca sunt data afara din casa ? Mai poate emite pretentii la apt. respectiv si altcineva in afara de banca care l-a scos la licitatie ?
6. Sunt obligata sa achit datoriile foarte mari la intretinere (aprox. 50 de milioane lei vechi) deja existente ?
7. De ce banca, in calitate de vanzator, nu se ocupa ea de evacuare si toate celelalte formalitati ?
8. Fiind o novice in materie de executari silite, as dori sa stiu daca mai exista si alte riscuri carora sunt expusa.

Sunt constienta ca subiectul abordat de mine este unul vast si ca am pus multe intrebari, motiv pentru care va multumesc muuuult pt interesul acordat si astept raspunsurile dvs.

O zi buna !
Elena