avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate rondela

Activitate rondela

In cazul in care depun plangere penala pt abandon si dau declaratie pe proprie raspundere asupra veniturilor mele reale, care ar fi urmarile sau rezultatul? Practic ce as obtine cu asta?...
Buna ziua!
Am si eu o dilema! Am o fetita de 5 ani care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca in urma cu 3 ani. Nu am fost casatorita cu tatal. S-a stabilit o pensie alimentara la 160 ron. Tatal nu a platit niciodata pana acum acesti bani, si atata timp cat el avea contact cu fetita cat de cat si ne intelegeam amiabil (sa zicem) nici nu am vazut necesitatea de a-l da in judecata (mai mult pt a nu-mi crea probleme cu el - de cerut sa imi plateasca nu m-am umilit sa cer, deoarece mi-a spus de la bun inceput ca nu va plati nimic - no coment). Din cand in cand ii mai cumpara una alta si anul trecut i-a platit la gradinita pana in martie 2012. El mai are o fetita dintr-o alta relatie care la randul ei e incredintata mamei dar care a stat de fapt cu tata (la parintii acestuia) deoarece mama e plecata din tara de vreo 5 ani. Atata timp cat am dat-o pe fetita mea la gradinita care a vrut el ...ca sa fie impreuna cu sora mai mare, a promis ca plateste el. Asta pana in aprilie - mai cand i-am spus ca vom mai avea un copil, eu fiind momentan in luna a 5-a de sarcina (se mai intampla si de astea). Nu a putut face fata situatiei si eu refuzand sa fac avort (in principiu eu imi asumam responsabilitatea si nu el) a demisionat de la servici , si a plecat din tara in Franta, specificand ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu nimic din trecut.
Revenind la dilema mea: dupa povestea de sus pot spune ca acei 160 ron constituieo problema pentru mine, cu atat mai mult cu cat sunt luati drept venit ....suma pe care de fapt nu o primesc. Tot cu aceasta suma s-a calculat si ajutorul de familie monoparentala care se ridica la fabuloasa suma de 45 ron. De asemenea se ia in calcul si la ajutorul de incalzire, eu avand un venit destul de mic. Acum, ca vor fi 2 copii, imi va fi si mai greu din punct de vedere financiar si as dori sa stiu cum pot scapa de acea suma in hartii, din punct de vedere juridic (sper ca m-am exprimat corect, eu avand cunostinte 0 in domeniu). Ca de la el nu voi vedea niciodata niciun ban!!! Deci as vrea pe de o parte sa scot acea suma de pe incredintare pe idea ca a parasit tara si nu mai intentioneaza sa revina (oricum nu a platit nici pana acum nimic direct mie, ci asa cum ziceam ce a mai dat la gradi), iar pe de alta parte as vrea chiar sa il decad din drepturile parintesti (daca e posibil asa ceva) sa evit alte posibile complicatii cu el pe viitor.
Pentru orice sfaturi v-as fi recunoscatoare.
Multumesc anticipat!!!
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
Multumesc pentru informatii!
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
In principiu aceste lucruri le cam cunosteam, referitor la demersurile pentru succesiune. Ce nu stiu nici eu si nici surorile mele e cum sa ne raportam la acest nepot...... Tata nu a facut nici un act pe numele lui si totusi el pare sa creada ca are deptul de a sta acolo pe mai departe si a se folosi de bunurile tatei iar noi nu avem nici dreptul de a intra in casa. Argumentul care l-a adus a fost ca el are adresa de domiciliu acolo. Oare pana la definitivarea succesiunii noi nu avem nici un drept sa ii permitem, sau nu, sa se foloseasca de aceste bunuri? La urma urmei noi suntem succesorii de drept si nu el. Atata timp cat doar el are acces la acestea ne temem sa nu aduca daune acestora in vreun fel sau altul. Din casa deja au disparut diverse bijuterii ale mamei mele si nu dorim sa ii lasam pe mai departe libertatea de a dispune precum doreste de ceva ce practic nu ii apartine. De la politie ne-au spus sa contactam un avocat si sa il chemam in instanta (daca ma exprim corect) si prin ordin judecatoresc sa fie obligat sa predea tot ceea ce nu ii apartine. Nu stiu daca am inteles bine!
Oricum momentan suntem in asteptare deoarece dureaza sa obtinem copii ale actelor si abia dupa aceea putem incepe procedurile pentru succesiune. In tot acest timp insa el poate face ce ii trece prin cap cu bunurile respecive fara sa il traga cineva la raspundere. Ca de...asa e in romania!
Buna ziua.
As avea si eu o problema legata indirect de o succesiune.
Tatal nostru a decedat recent si am dori sa incepem demersurile pentru succesiune , noi fiind 5 surori dintre care 2 plecate de multi ani in strainatate. Fiecare dintre noi are deja propria familie, eu fiind cea mai mica dintre surori si desi momentan locuiesc in chirie cu fiica mea, domiciliul in acte il am la domiciliul tatei. Mama mea a murit in 1998.

Problema noastra consta in urmatorul fapt: tata, de cativa ani locuia cu unul dintre nepoti, care momentan are 20 de ani, si ai carui parinti sunt cu probleme de handicap mintal, fapt pt care tata si mama i-au crescut pe 3 dintre cei 4 copii ai surorii noastre bolnave (ea fiind a 4-a nascuta dintre noi). Acest nepot este insa singurul care a locuit cu tata pana la moartea acestuia si care are si domiciliul in acte tot acolo. La moartea tatei, respectiv a buniclui lui, acesta a sustras din casa acte in original legate de bunurile tatei (contractul pe apartament (care e pe numele tatei si a mamei mele), actele masinii, certificatul de nastere si cel de deces al mamei mele, acte de succesiune dupa mama ....). Pe langa aceasta acest nepot a refuzat sa ne permita sa intram in casa si nu a vrut sa ne dea cheile de la apartament si de la garaj precum si de la masina. Am fost si la politie dar acestia ne-au adus la cunostinta ca nu ne pot ajuta cu nimic. De la notar am inteles ca trebuie sa se faca un inventar al bunurilor celui decedat, dar nu vem acces la acestea.
As dori sa stiu ce ar trebui sa facem in legatura cu acest nepot deoarece nu putem ajunge la un acord sau macar la discutii cu el , el negand ca ar fi luat acele acte desi tatal lui a recunoscut in fata mea ca el insusi a intrat in apartament in ziua mortii tatalui meu si a sustras dosarul cu actele respective si l-a predat fiului lui (adica acestui nepot) deoaece lui personal i-a fot teama sa intre in casa. De la moartea tatalui meu nu mai locuieste in apartament, dar refuza sa ne predea cheile sa putem intra noi pentru inventariere. Ne-a spus inclusiv ca nu o sa ne permita sa avem acces la nimic deoarece nu este obigat la asa ceva.
Nu exista testament si succesorii de drept suntem noi 5 (surorile) dar nu stim cum sa facem sa ajungem la un acord cu acest nepot. Are el drepturi asupra bunurilor tatei doar pt ca a locuit acolo in ultimii ani?....Si cum ar trebui sa procedam cu el? Avem inclusiv dovezi scrise de tata ca l-ar fi furat ani de-a randul si chiar nu dorim sa ii mai permitem sa fure mai departe cu atat mai mult cu cat nu lucreaza niciunde, neavand nici un venit si nu poate achita cheltuielile de intretinere la apartamentul cu 3 camere. Momentan el circula si cu masina tatei si ne este teama sa nu distruga acest bun. Noi dorim sa asiguram bunurile tatei pana la definitivarea succesiunii dar nu stim cum sa procedam cu acest nepot. Ce drepturi are el, daca in definitiv are vreun drept asupra bunurilor tatei!!!? Poate fi acuzat de furt a acestor bunuri respectiv acte?
Va multumesc anticipat pentru orice sfat imi puteti oferi. Ne este teama sa nu distruga aceste bunuri si cum politia nu vrea sau nu poate face nimic m-am gandit ca dumeavoastra ne puteti da o solutie.
Cu stima,
Ingrid Kitt