avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare timp de 3 ani si abandon de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare timp de 3 ani si abandon de familie

Buna ziua!
Am si eu o dilema! Am o fetita de 5 ani care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca in urma cu 3 ani. Nu am fost casatorita cu tatal. S-a stabilit o pensie alimentara la 160 ron. Tatal nu a platit niciodata pana acum acesti bani, si atata timp cat el avea contact cu fetita cat de cat si ne intelegeam amiabil (sa zicem) nici nu am vazut necesitatea de a-l da in judecata (mai mult pt a nu-mi crea probleme cu el - de cerut sa imi plateasca nu m-am umilit sa cer, deoarece mi-a spus de la bun inceput ca nu va plati nimic - no coment). Din cand in cand ii mai cumpara una alta si anul trecut i-a platit la gradinita pana in martie 2012. El mai are o fetita dintr-o alta relatie care la randul ei e incredintata mamei dar care a stat de fapt cu tata (la parintii acestuia) deoarece mama e plecata din tara de vreo 5 ani. Atata timp cat am dat-o pe fetita mea la gradinita care a vrut el ...ca sa fie impreuna cu sora mai mare, a promis ca plateste el. Asta pana in aprilie - mai cand i-am spus ca vom mai avea un copil, eu fiind momentan in luna a 5-a de sarcina (se mai intampla si de astea). Nu a putut face fata situatiei si eu refuzand sa fac avort (in principiu eu imi asumam responsabilitatea si nu el) a demisionat de la servici , si a plecat din tara in Franta, specificand ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu nimic din trecut.
Revenind la dilema mea: dupa povestea de sus pot spune ca acei 160 ron constituieo problema pentru mine, cu atat mai mult cu cat sunt luati drept venit ....suma pe care de fapt nu o primesc. Tot cu aceasta suma s-a calculat si ajutorul de familie monoparentala care se ridica la fabuloasa suma de 45 ron. De asemenea se ia in calcul si la ajutorul de incalzire, eu avand un venit destul de mic. Acum, ca vor fi 2 copii, imi va fi si mai greu din punct de vedere financiar si as dori sa stiu cum pot scapa de acea suma in hartii, din punct de vedere juridic (sper ca m-am exprimat corect, eu avand cunostinte 0 in domeniu). Ca de la el nu voi vedea niciodata niciun ban!!! Deci as vrea pe de o parte sa scot acea suma de pe incredintare pe idea ca a parasit tara si nu mai intentioneaza sa revina (oricum nu a platit nici pana acum nimic direct mie, ci asa cum ziceam ce a mai dat la gradi), iar pe de alta parte as vrea chiar sa il decad din drepturile parintesti (daca e posibil asa ceva) sa evit alte posibile complicatii cu el pe viitor.
Pentru orice sfaturi v-as fi recunoscatoare.
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:51, 11 August 2012
Nu puteti scoate pensia din hartii, iar chiar daca reusiti sa-l decadeti din drepturi pe tata, obligatia de pensie va ramane.
Ce puteti face , e sa depuneti plangere penala pt abandon si sa dati declaratie pe proprie raspundere asupra veniturilor dvs reale.
In cazul in care depun plangere penala pt abandon si dau declaratie pe proprie raspundere asupra veniturilor mele reale, care ar fi urmarile sau rezultatul? Practic ce as obtine cu asta?...
fie pensia in urma plangerii penale, fie ajutorul de incalzire si pe cel social, avand in vedere ca in realitate nu primiti pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor amiraa amiraa buna ziua, as vrea sa va intreb daca intr-un proces de acest gen educatoarele gradinitei pe care o frecventeaza copilul pot da o adeverinta semnate de ele in ... (vezi toată discuția)
Semnatura pentru scoaterea minorului din tara llm llm buna seara fosta sotie a revenit in tara pentru ca are nevoie de semnatura prietenului meu pentru a se putea stabili cu fetita in afara, iar el nu vrea sa ii ... (vezi toată discuția)