avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Semnatura pentru scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Semnatura pentru scoaterea minorului din tara

buna seara
fosta sotie a revenit in tara pentru ca are nevoie de semnatura prietenului meu pentru a se putea stabili cu fetita in afara, iar el nu vrea sa ii dea nicio semnatura pana cand nu este stabilit un program de vizite (el nu si-a mai vazut fata de mai bine de un an jumatate, si e tot dreptul lui sa isi vada fata). fosta il ameninta ca daca nu o sa ii dea semnatura, o sa regrete, lucru obisnuit la ea, avand in vedere ca pana nu a primit banii din pensia alimentara nu a renuntat la amenintari. banii de pensie au fost trimisi de catre mine (am dovada ca i-am trimis si conversatia avuta cu ea inainte si dupa ce a ridicat banii de la western union, prietenul meu fiind iesit din tara la momentul respectiv, nu cred ca trebuia sa intervin si imi e teama sa nu fi incurcat lucrurile mai rau intre ei, avand in vedere ca ei si asa nu comunica foarte bine, mereu existand certuri intre ei)
vreau sa stiu daca il poate ataca cumva in instanta sau ce urmari vor fi daca nu ii da semnatura, ori ar putea el sa faca ceva impotriva ei pentru ca nu si-a mai vazut fetita de atata timp. tin sa mentionez ca ea are deschis dosar penal pentru abandon de familie, iar cand a luat cunostinta de acest fapt, a intentat divort.
v-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai putea da un sfat sau sa ma indrumati in vreun fel
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:12, 29 Iunie 2013
Nu stiu daca o sa regrete ca n-o lasa sa plece, dar sigur va regreta daca o lasa.
Sa ceara sa se stabileasca un program de vizite in instanta.
Care a fost situatia, cine a facut plangere pt abandon ?
Dupa divort, ambii parinti exercita autoritatea parinteasca sau ce scrie in hotarare referitor la copil ?
Din ce motiv nu si-a vazut copilul ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Daca aveti o horarare judecatoreasca in care spune ca fata va este incredintata, nu aveti nevoie de semnatura tatalui
au plecat impreuna in strainatate, la o ruda de-a ai, iar in tara s-a intors el dupa ce i s-a terminat concediul, ea a preferat sa mai stea, probabil la insistentele rudei respective si de atunci s-a stricat totul intre ei. el a facut plangere pentru abandon de familie in momentul il care ea i-a cerut un fel de procura prin care renunta la dreptul de tata asupra fetei, pentru ca nu mai voia sa vina in tara decat in momentul in care el avea sa ii trimita procura respectiva, din acel moment, de cand ea a ramas cu fata in afara, el nu si-a mai vazut fetita, asta fiind anul trecut prin ianuarie.
in sentinta, daca tin eu bine minte, este mentionat faptul ca fetita sta la mama, dar acu am inteles de la mama, ca are nevoie de semnatura tatalui pentru a scoate fata din tara
Si el i-a facut plangere pentru abandon, pe cine abandonase femeia ?
Mama a venit pana la urma cu copilul in tara ? A venit pentru divort ? Mama e cu copilul in tara ?

S-a judecat divortul? UNde? Drept de legaturi personale a cerut tatal? Pensie a platit? S-a dus in ultimul an si jumatate la usa la copil sa incerce sa-l vada?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, prietena mea are o fetiță de 8 ani si este în îngrijire ... Mihai2407 Mihai2407 Salut, Prietena mea are o fetiță de 8 ani si este în îngrijire speciala de către mama pentru ca are diabet. Concubinul a făcut în așa fel încât a ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)