avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... are sau n-are drept de vizita???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

are sau n-are drept de vizita???

sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta programului de vizita,nu are de ce sa se stabileasca prin istanta un program de vizita...intrebarea mea este: Imi v-a fi incredintata fara ca el sa aibe dreptul legal la vizita?eu in viitorul apropiat vreau sa ma stabilesc in germania si vroaiam sa stiu in ce fel ma va ajuta acest lucru???ultima infatizare e pe 4 mai,procesul anulandu-se din cauza ca cei de la autoritatea tutelara nu au trimis dosarul la timp....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 15 Aprilie 2011
Parintele caruia nu ii este incredintat copilul are obligatia platii unei pensii de intretinere, dar in acelasi timp are dreptul la legaturi personale cu minorul. Atata timp cat nu este decazut din drepturile parintesti si isi indeplineste obligatiile parintesti, trebuie sa i se respecte si dreptul legal de a avea legaturi personale cu copilul sau.
Nu cred ca procesul s-a anulat ... probabil s-a amanat pentru lipsa anchetei sociale.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
daca nu ii permiteti poate cere prin inst program de vizita
daca copilul va va fi incredintat dvs, el va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere, in cuantumul consemnat in hotararea de divort. Tot aici se va preciza si programul de vizitare a minorului din partea parintelui caruia nu i-a fost incredintat. asadar, dvs nu sunteti obligata sa-i cereti lui vreun consimtamant de a parasi tara cu copilul, dar trebuie sa-l anuntati ca plecati cu copilul si eventual sa-i indicati si o adresa astfel incat, el sa-si poata exercita dreptul la vizita (de mentinere a relatie cu minorul si de participare la cresterea si educarea acestuia). daca va vizita minorul este strict optiunea lui, dar daca nu-si achita obligatiile financiare fata de minor, stabilit prin hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila, cel puti 2 luni consecutiv, ii puteti face plangere penala de abandon de familie, adresata parchetului de pe langa judecatoria competenta material si teritorial sau la sectia de politie pe raza careia dvs aveti domiciliul. oricum, daca plecati din tara, trebuie sa-i indicati o modalitate de a va transmite pensia copilului (cont bancar, western union, etc).
Daca tatal nu a solicitat in cadrul acestei actiuni, stabilirea unui program de vizita al minorului ( nu rezulta clar din ceea ce spuneti daca a solicitat sau nu), acesta poate solicita oricand pe cale separata stabilirea unui program de vizita al acestuia.
In situatia in care minorul va va fi incredintat spre crestere si educare, puteti parasi tara impreuna cu minorul dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de incredintare , fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Daca in cadrul acestei actiuni tatal a solicitat insa stabilirea unui program de vizita, atunci sunteti obligata sa-i comunicati acestuia noua resedinta/ domiciliu a/al minorului pentru ca acesta sa-si poate exercita dreptul de vizita conform hotararii.
Procesul dvs. nu s-a anulat , ci doar s-a amanat pentru ca nu a fost depusa ancheta sociala.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
s-a stabilit si pensia alimentara...200lei lunar ...aceasta imi va trebui achitata din momentul depunerii cererii de chemare in judecata...vroiam sa aflu daca in cazul in care imi va fi incredintat copilul far legal are drept de vizita,nu moral???!!!!

Alte discuții în legătură

Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)
Consimtamantul unui parinte ralu_2008 ralu_2008 speta: divort cu un minor, hotarare definitiva si irevocabila, minorul incredintat spre crestere si educare unui parinte, celalalt cu drepturi de a avea ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)