avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consimtamantul unui parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consimtamantul unui parinte

speta: divort cu un minor, hotarare definitiva si irevocabila, minorul incredintat spre crestere si educare unui parinte, celalalt cu drepturi de a avea legaturi personale si program de vizita.
parintele caruia i-a fost incredintat copilul se recasatoreste si doreste adoptia copilului.
intrebare: daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul nu-si da acordul mai exista vreo posibilitate legala sa se realizeze adoptia? mai ales in cazul in care se dovedeste reaua credinta a acestuia?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:22, 22 Februarie 2010
nimeni nu pate fi obligat sa renunte la drepturile parintesti, respectiv, la dreptul de avea legaturi personale cu minorul.. doar daca il neglijeaza si nu-i achita pensia de intretinere, atunci, prin hotararea penala ce se va da, va fi decazut din drepturile sale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)