avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... are sau n-are drept de vizita???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

are sau n-are drept de vizita???

sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta programului de vizita,nu are de ce sa se stabileasca prin istanta un program de vizita...intrebarea mea este: Imi v-a fi incredintata fara ca el sa aibe dreptul legal la vizita?eu in viitorul apropiat vreau sa ma stabilesc in germania si vroaiam sa stiu in ce fel ma va ajuta acest lucru???ultima infatizare e pe 4 mai,procesul anulandu-se din cauza ca cei de la autoritatea tutelara nu au trimis dosarul la timp....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 15 Aprilie 2011
Atata timp cat un parinte nu este decazut din drepturile parintesti , in conditiile legii , el poate sa isi exercite toate obligatiile care decurg din aceasta obligatie , inclusiv dreptul de a vizita minorul.
Daca va solicita prin actiune sau a solicitat prin cerere reconventionala sau in alt mod , instanta ii va acorda acest drept , in conditiile aratate maisus
tatal are dreptul (legal si moral) sa pastreze legatura fireasca cu fata sa, s-o viziteze.
daca parintii nu se inteleg asupra unui program de vizita, sau mama nu-i permite tatalui sa aiba aceasta legatura cu minorul, instanta(daca tatal o cere) va impune un program de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)
Consimtamantul unui parinte ralu_2008 ralu_2008 speta: divort cu un minor, hotarare definitiva si irevocabila, minorul incredintat spre crestere si educare unui parinte, celalalt cu drepturi de a avea ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)