avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut, Prietena mea are o fetiță de 8 ani si este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut, Prietena mea are o fetiță de 8 ani si este în îngrijire ...

Salut,
Prietena mea are o fetiță de 8 ani si este în îngrijire speciala de către mama pentru ca are diabet.
Concubinul a făcut în așa fel încât a amenințat-o pe prietena mea la judecător ca ii face rău daca nu face cum spun ei(are pile) si au făcut o foaie cu program de vizita a fetei de 2 ori pe luna.
Fata este trecuta pe numele tatălui iar acesta nu ii da nici un fel de aprobare sa ia fata de lângă el si sa plece.
Prietena mea poate pleca și lasă fata cu el cu o declarație la protecția copilului cum ca părăsește tara din motive familiale/financiare fără a implica ceva judecătoresc?
Bărbatul nu accepta nimic pentru ca vrea sa o tina legata de el ca sclava/femeie de servici plus ca se cearta cu ea zilnic si o înnebunește psihic.
Practic neoficial sau oficial daca părăsește tara ,urmează sa isi schimbe numele si nu mai calcă prin Romania o perioada foarte lunga, are cumva ce sa ii facă?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 23 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic... neoficial...doamna vrea să lase un copil de 8 ani bolnav de diabet lângă un tată cu ceva probleme de comportament, să își schimbe numele și să nu o mai intereseze de copil o perioadă foarte lungă...
Ce sfat doriți ? Fapta se poate încadra la abandon de familie, depinde ce înțelegeți prin ”îngrijire specială”.
Dacă așa gândește o mamă, un sfat pertinent ar fi să nu mai facă un alt copil.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
georgiana.td, utilizator
Prietena dvs poate fi anchetată penal, și condamnată pentru abandon de familie, dacă își abandonează fetița.

Conform art. 378 Cod Penal, abandonul de familie constă în ”săvârșirea de către persoana care are obligația legală de întreținere, față de cel îndreptățit la întreținere, a uneia dintre următoarele fapte: părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferințe fizice sau morale.
Dapix, utilizator
Si ar trebui sa stea langa el?
Omul e nebun si nu o lasa efectiv sa plece.
A avut el grija sa traga niste sfori ca ea sa nu poata pleca.
Am inteles ca daca face o declaratie la protectia copilului cum ca paraseste tara din motive familiale si financiare, apoi o plangere la politie cum ca a amenințat-o ca ii face rau, poate pleca.
Mai trebuie platita o pensie alimentara si nu se incadreaza la abandon/ parasire domiciliu.
Pana la urma nu sunt luati.
Pana la urma ce trebuie sa fie in lanturi langa el ca o servitoare?
(editat - atentie la limbaj) asta are dreptul la vizita la fiecare doua saptamani printr-un document facut si semnat de ea cu forta in sala de judecata.
Procesele dureaza mult iar barbatul nu vrea sa accepte nimic ca ramane fara servitoare
VladP, administrator
dvs cine sunteti de ati luat foc asa ?
Doamna sa ceara schimbarea locuintei copilului la tata si apoi poate pleca daca nu vrea sa plece cu tot cu fata, pana la urma, nu toti sunt facuti sa fie parinti.
Nu inteleg de ce a cerut ca fiica ei sa stea cu ea daca tot ii ardea de plecare...
Nu ai înțeles nimic!
Eu sunt viitorul sot.
Concubinul ei nu ii da absolut nici un document sa poată pleca cu fetița ca sa o tina legata de el
singurele variante ar fii sa plece sau sa il dea in judecata si va dura mult.
Ea nu mai suporta psihic sa stea lângă el si nici el nu pleacă.
Sta pe banii ei.

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu valy56 valy56 daca parasesti domiciliul conjugal din cauza disensiunilor familiale trebuie depusa declaratie la politie pentru parasire domiciliu? (vezi toată discuția)
Semnatura pentru scoaterea minorului din tara llm llm buna seara fosta sotie a revenit in tara pentru ca are nevoie de semnatura prietenului meu pentru a se putea stabili cu fetita in afara, iar el nu vrea sa ii ... (vezi toată discuția)
Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)