avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie tata

Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea:
Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de 7 ani jumate si cu mama noastra intr.un apartament cu 2 camere. In ultimii 2 ani fratele meu,bucatar, a lucrat doar la negru, asa castigand un salariu mult mai bun.In data de 19 iulie concubina fratelui meu a parasit caminul conjugal pe motiv ca nu se mai Inteleg,lasand fetita in grija mamei mele care de altfel a crescut-o de cand Avea 2 luni. Dupa mai bine de o luna (pe 1 septembrie) in care fosta mea cumnata o zi lucra,iar in ziua in care era libera o suna nepotica sau fratele meu sa vina in vizita la fetita, i.a venit citatie fratelui meu cum ca ,concubina ar vrea custodia la copil invocand urmatoarele motive: ca fratele nu a avut venituri in ultimii ani si ca ea a intretinut fetita (de Maine ii potreste noul contract de munca) ,Ca este dezechilibrat psihic (el facand o depresie acum 8 ani cand a aflat ca a facut diabet in urma decesului tatalui nostru), ca mama este bolnava de diabet si nu are rabdare sa o creasca .....
VREAU sa mentionez ca fetita nu vrea sa mearga in grija mamei si plange ca vrea sa ramana la ea acasa,la scoala ei,la prietenii ei si la mamaia ei ,nu vrea sa mearga la mama ei care acum sta la parinti intr.un apartament cu 2 camere -6 persone.
Intrebarea mea este :are fratele meu vre.o sansa ca fetita sa ramana la el, in casa in care a crescut,mai ales ca ,concubina a parasit domiciliul si sunt sanse 80% ca ea sa aiba deja un alt partener
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:58, 6 Septembrie 2015
Nu se pune problema obtinerii,,custodiei'' de catre tata ci despre stabilirea domiciliului minorei la domiciliul tatalui si a exercitarii autoritatii parintesti de catre ambii parinti.Sansele ca tatal sa exercite singur autoritatea parinteasca sunt infime,exista insa sanse ca domiciliul minorei sa fie stabilit la domic tatalui,daca fratele dvs poate proba in instanta cele povestite de dvs.Adresati-va unui avocat pt a formula apararile necesare,o eventuala reconventionala etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. ... (vezi toată discuția)
Tatal nu recunoaste copilul geoanna geoanna Buna ziua! Am o prietena ce are o fetita se 3 ani.Fostul ei partener,tatal copilului nu vrea sa recunoasca fetita in acte.Acesta i.a oferit ajutor material ... (vezi toată discuția)