avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor in strainatate

Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. stabilirea domiciliului minorei la mine.Mama a venit in tara doar la procesele de judecata.Nu a contribuit cu nimic la cresterea si educarea ei, alocatia fetitei a intrat in contul ei, a trebuit sa transfer fetita de la o gradinita la alta pentru ca ea nu a facut nici un demers, a mintit la anchetele sociale si din Romania si din Anglia ca fetita a locuit la ea, acum a prezentat un contract de inchiriere pt. 1 apartament cu 2 camere impreuna cu concubinul si vrea sa stabileasca domiciliul fetitei in Anglia prin cerere reconventionala.am depus probe, toate dar toate lucrurile pe care le-am facut in interesul fetitei le-am dovedit, ea nu a depus decat contractul de munca si de chirie.
Instanta a hotarat stabilirea domiciliului miinorei in Anglia !! mama sa aduca minora si sa o ia in timpul vacantelor doar atat, si sarbatorile religioase sa le petrecem prin alternanta si 1 weekend pe luna pot sa merg sa vad fetita in Anglia .
Va rog frumos astept niste sfaturi pentru ca nu se poate sa rupi un copil din mediul in care este si sa mearga sa stea acolo doar cu mama si concubinul.
Am sanse la apel ?? Va multumesc
Solutia pe scurt a INSTANTEI IN DATA DE 23.02.2017
Admite în parte cererea reconvenţională astfel cum a fost modificată. Stabileşte locuinţa minorei la domiciliul mamei pârâtă-reclamantă din Anglia. Modifică programul de legături personale stabilit în favoarea reclamantului-pârât prin Sentinţa civilă nr. 1574/24.02.2015, în sensul că încuviinţează reclamantului-pârât următorul program de vizită: jumătate din toate vacanţele şcolare ale minorei la domiciliul acestuia, cu obligaţia pârâtei-reclamante de a o aduce şi de a o prelua pe minoră de la domiciliul tatălui, pe cheltuiala sa, urmând ca sărbătorile religioase să fie sărbătorite alternativ (ex. Crăciunul în anii pari cu pârâta-reclamantă, iar în anii impari cu reclamantul-pârât); un week-end pe lună la domiciliul minorei în Anglia, de vineri orele 16 până duminică orele 20; reclamantul-pârât va avea dreptul de a păstra legătura cu minora prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (telefon, skype, messenger etc.) câte o jumătate de oră, zilnic, fără afectarea programului de odihnă şi de şcoală al minorei. Respinge cererea principală ca neîntemeiată. Executorie. Ia act că pârâta-reclamantă înţelege să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ciorba , utilizator 13:28, 25 Februarie 2017
Puteti declara apel.
Instanța de apel va reanaliza situatia dedusa judecată si va putea modifica sentinta instanței fondului, daca apreciază că acest lucru este în interesul superior al minorei.
Multumesc :) eu consider ca am facut tot ce am putut pentru ca fetita sa mearga la o forma de invatamant, am inscris-o la cursuri de balet, am mers cu ea la munte, la mare, in delta .. dovezi, probe.. mama ei a mintit in instanta, a mintit la efectuarea anchetei sociale din Romania si din Anglia... nu inteleg chiar nu se vrea binele copilului sau se merge pe ideii preconcepute ...ma asteptam ca adevarul si binele sa invinga .... Evident o sa fac apel si de abia astept sa vad compunerea doamnei judecator despre interesul superior al copilului, desi dansa pare sa nu aiba copii, in nici un caz !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătoarească program vizita Adli34 Adli34 Buna ziua, Am următoarea situație și as dori o lămurire asupra problemei. Am ordonanța președințială pentru program de vizita, iar hotărârea zice ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dănuț Pîntea Dănuț Pîntea As dori sa știu cum as putea să obțin custodia fetiței mele de 3 ani, dintr-un concubinaj, de cand fetița noastră avea un an. Eu munceam in ... (vezi toată discuția)
Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)