avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

As dori sa știu cum as putea să obțin custodia fetiței mele de 3 ani, dintr-un concubinaj, de cand fetița noastră avea un an. Eu munceam in străinătate. Concubina mea a lăsat fetița dormind și a plecat cu alt barbat și nu sa mai interesat de fetița o perioada buna, din acel moment fetița a rămas cu mama concubinei. Eu i-am trimis bani și am ajutat-o la creștere fetiței, x concubina mea a făcut un copil cu acel bărbat. Și la un moment dat. A vrut să vină să vadă fetița. Nimeni nu i-a impus asta, dar acum vrea sa obțină custodia acesteia sa o ia la ea. Ce șanse as avea să rămână la mine?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:39, 22 Iulie 2017
Buna seara,
Se impune sa introduceti in instanta o actiune cu 3 capete de cerere:
1. Stabilirea exercitarii autorritatii parintesti de catre ambii parinti (puteti incerca sa o stabiliti doar pentru dumneavoastra dar nu cred sa aveti sanse)
2. Stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra avand in vedere interesul suprem al minorei cu stabilirea, eventual, a unui program de vizita pentru mama. Aveti mari sanse dar va sfatuiesc sa aveti avocat care sa va sustina interesele.
3. Stabilirea unei pensii de intretinere din partea mamei pentru minora.
Trebuie sa investiți instanta de judecata cu o cerere privind custodia minorei și stabilirea domiciliului acesteia la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa pierd fetita? gusti90 gusti90 In urma unui concubinaj ce a durat aprox.2 ani jumatate a rezultat un copil,fetita mea in varsta de 1 an si 6 luni acum,in urma cu 4 luni fosta concubina a ... (vezi toată discuția)