avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi vreau copilul aproape...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi vreau copilul aproape...

nici nu stiu cum sa incep........
sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei.......
pe scurt.......
locuiesc in spania de aproape 6 ani, sunt recasatorit si mai am un baietel de 2 ani. pina acun totul bine.......
de 2 luni fosta sotie a venit in spania la concubinul dinsei, lasind fetita cu bunicii materni in romania. ce as dori sa stiu???
cum trebuie sa procedez pentru a putea aduce fetita din romania in spania pentru a fi mai aproape de mama si tatal ei.
nu conteaza ca va locui cu mama, important e sa fie aproape de mine.
eu doar vreau sa o aduc in spania fara ca mama ei sa stie..........si apoi sa o las sa locuiasca cu ea........daca va dori asta.
Cel mai recent răspuns: fanelirina , utilizator 15:03, 19 Iunie 2010
Daca n-o convingeti... actiune in instanta pentru reincredintare... Am obtinut incredintarea tatalui pentru ca mama lasase copilul la bunici si nu-l crestea.
avind in vedere ca eu sunt rezident in spania si mama locuieste(ilegal inca) tot in spania, se poate judeca reincredintarea minorului de un tribunal spaniol?
Dreptul familiei, competenta apartine tarii ai carui cetateni sunteti...
Tinand cont ca minora este incredintata mamei si in acest moment se afla la bunici puteti cere sa va fie incredintata dvs pe motiv ca mama nu se mai afla in tara.
Cererea este de competenta instantelor din Romania.
Pai, Luci, nici el nu e in tara!! Adica sa spuna instantei: da-mi-o mie, ca mama nu-i in tara, la fel ca mine!??

Motivul ca mama nu o creste efectiv este bun, fiecare copil are dreptul de a fi crescut de parinti si apoi, daca nu se poate, se poate recurge la alte rude... Si daca tatal arata ca si el si mama sunt in afara Romaniei, in Spania... ar putea arata si ca aceasta noua situatie ar folosi copilului si prin prisma faptului ca ar asigura legaturi personale cu ambii parinti, deci si cu mama.
Eu chiar as cere, ca tata, un program de vizitare al fetitei de catre mama... sa stabileasca instanta, in subsidiar fata de actiunea principala de incredintare, caci e in interesul copilului... S-ar vedea buna mea credinta si intentiile destul de corecte fata de mama.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)