avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor peste granita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor peste granita

Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a plecat in Spania si s a stabilit acolo fara acordul meu.Cum trebuie sa procedez ptr ca fata mea sa stea in romania ?Mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:31, 22 August 2008
Daca minora a fost incredintata mamei, aceasta din urma exercita cu privire la minora drepturile parintesti. Existand o hotarare judecatoreasca de incredintare, acordul dvs. nu mai era necesar. Aveti insa dreptul de a avea legaturi cu minora si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea ei profesionala.(inteleg ca actiunea de legaturi personale este pendinte).
Pentru ca fiica dvs. sa stea in Romania, si daca aveti motive temeinice, puteti solicita reincredintarea minorei(va fi mai greu).
Alta solutie nu vad.:(
Este in multe cazuri aproape o misiune imposibila reincredintarea minorului tin favoarea atalui, atunci cand motivele sunt doar de suprafata! Iar faptul ca mama a plecat din tara cu copilul, nu este un motiv temeinic pt a va fi incredintat minorul dvs.
Ma intreb cum va fi pusa in executare acea hotarare privind legaturile tatalui cu minora, in conditiile in care aceasta este plecata din tara! :-/
avocat_eva_carbunaru a scris:

Daca minora a fost incredintata mamei, aceasta din urma exercita cu privire la minora drepturile parintesti. Existand o hotarare judecatoreasca de incredintare, acordul dvs. nu mai era necesar. Aveti insa dreptul de a avea legaturi cu minora si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea ei profesionala.(inteleg ca actiunea de legaturi personale este pendinte).
Pentru ca fiica dvs. sa stea in Romania, si daca aveti motive temeinice, puteti solicita reincredintarea minorei(va fi mai greu).
Alta solutie nu vad.:(
Cum ramane cu dreptul celuilalt parinte, care a fost incalcat, de asi vedea copilul in conditiile in care acesta a fost incredintat unuia dintre parinti.? Codul familiei si chiar Legea nr.272/2004, aceste doua acte normative sunt destul de clare in aceasta privinta!
Avocata mea mi a spus ca programul va fi urmarorul 1 saptamana de Craciun si 1 luna in vacanta de vara .Este corect asa ceva?Cum pot eu sa merg la scoala la ea ,,cum pot eu sa o vad la cateva zile,?Nu pot sa am grija de la distanta mai ales ca mama ei nu mi da voie sa vb la telefon cu ea nici prin web macar.Ma ingrozeste gandul ca trebuie sa o vad 1 data pe an.Eu stiam ca 3 luni are voie sa o ia in afara tarii,daca sta mai mult trebuie semnatura mea, mai ales ca a si scolarizat o,este clar ca degraba nu vine in tara.

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)
Problema-copilul? kitybaby kitybaby dupa divort copilul a fost incredintat mamei cu drept de vizitare a tatalui... dupa o perioada mam a refuzat sa mai lase copilul sa-si vadal tatal... in ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copilul minor abc_jr abc_jr Buna, In urma unui proces de divort custodia minorului a fost acordata mamei, tatal plateste pensie alimentara si are stabilit un program de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)