avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema-copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema-copilul?

dupa divort copilul a fost incredintat mamei cu drept de vizitare a tatalui... dupa o perioada mam a refuzat sa mai lase copilul sa-si vadal tatal... in prezent mama e plecate din tara si copilul e la bunicii dinspre mama la tara...are tatal dreptul sa se duca sa o ia de acolo?ce poate face tatal pe cale legala sa-si obtina drepturile fetei in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:26, 27 Decembrie 2006
Faptul ca mama e plecata in strainatate ar putea fi un motiv bun pentru ca tatal sa solicite instantei sa-i incredinteze lui minora spre crestere si educare,dar facand dovada unor garantii morale si materiale ca ii poate asigura conditii de dezvoltare.
Nu o poate lua de la bunici.
Daca tatal are drept de vizitare se poate duce sa-si viziteze fata. Nimeni nu poate sa se opuna unei hotarari judecatoresti.
In ceea ce priveste reincredintarea minorului acesta trebuie sa aiba motive temeinice pentru a exercita o astfel de actiune.
Consider ca tatal are motive temeinice daca mama este plecata din tara, sa ceara reancredintarea minorei, bineanteles daca doreste si poate sa faca asat- daca are timp sa se ocupe de ea, conditii....Acum o poate vizita mai ales ca are hotarare in acest sens. Poate cere sprijinul Politiei de la locul de domiciliu al bunicilor pentru exercitarea acestui drept. Succes!
nu sunt bunicii...sunt strabunicii..au inscris-o pe fata la scoala acolo...o casa darapanata cu 2 camere dintre care una bucatarie...mosul are tbc.... nu ar avea voie sa stea langa el....
Daca te intereseaza custodia poti sa ne spui.
Daca nu, poti apela la un executor judecatoresc.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)