avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor

buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o matusa in spania ,si/a abandonat scoala, mentionez ca mama se afla in tara ,vreau sa stiu cum a trecut frontiera fara acordul tatalui,va rog sa ma ajutati sa/mi spuneti ce trebuie sa fac sa/mi aduc fata in tara unde a plecat stiu ca nui bn la aceasta matusa , mama este recasatorita si are din casatoria actuala o fata, va rog sa/mi spuneti ce trebuie sa fac sau unde sa ma adresesz sami aduc fata in tara multumesc anticipat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:33, 8 Decembrie 2012
formulați o Plângere la Unitatea de Poliție de care aparțineți (în 2 exemplare, le înregistrați la Registratura poliției și opriți unul, sau poștal, recomandată cu Confirmare de primire.Păstrați un exemplar+Confirmarea de primire cu semnătura Poliției+Factura recomandatei). După un timp (depinde de gradul de ocupare/disponibilitate al poliției, nu e un termen prevăzut de lege), veți fi citat cu Citație la poliție ca să vă susțineți plângerea.
plangere pt ce, @n53 ?
Fata a putut pleca in baza acordului dat de mama sa, de acordul dvs nefiind nevoie pt ca fata ii e incredintata mamei prin hotarare judecatoreasca.
La varsta asta, n-o puteti aduce in tara pe fata fara acordul ei, cu fata ati vb ? Conteaza mult ce anume isi doreste copila, daca vrea sa vina la dvs, cai se gasesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
da ,ma sunat fetita si imi spune de ce nu vreau sai mai platesc pensia ,sa io trimit mamei ei , nu mai vreau sa pun pensia alimentara pe cine mai intretin eu aici pe mama? fata mea a plecat in spania stiu sigur din multe informatii ca fata mea a plecat in spania la prostitutie cum e posibil o fata de 16 ani , a abandonat scoala, asta e problema mea imi vb foarte urit am depus plingere la politie am dat toate detaliile ce sa fac mai trimit pensia alimentara , sa anunt asistenta sociala sau anunta politia sunt disperat copilul meu nu e bn unde este va rog astept un raspuns , multumesc.
Daca nu mai platiti pensia, veti putea fi acuzat de abandon, mama fetei ar putea sa va faca plangere.
Cu mama ei ati vorbit sa aflati unde e fata, cine o intretine, unde locuieste cu cine, de ce a plecat, de ce a abandonat scoala, daca s-a inscris acolo unde e la cursuri ?
gi_jane2 a scris:

plangere pt ce, @n53 ?

1) Pt. a afla unde este copilul părintelui - tată.Bănuiesc eu, că un părinte trebuie să aibă drepturi şi îndatoriri/responsabilităţi de părinte.Mai intuiesc tot eu că "abandonul şcolar" din punct de vedere MÃCAR moral, ar cădea şi-n responsabilitatea părintelui-tată şi nu numai a părintelui-mamă, mai mult, mai observ eu : că tatăl este interesat, îngrijorat de copilul său, de "rătăcirea" copilului prin Spania.Pe acest părinte îl doare inima şi nu poate rezolva situaţia.
2) i-am indicat "o Plângere", potrivit Legii şi nicidecum vre-o plângere penală : NU e cazul.
3) ca să-i plătească pensie alimentara "de 800 de ron, fetitei mele de 16 ani".Oare, cine este beneficiarul pensiei alimentare de 800 RON ? Sau cine ar trebui să fie ?
4) ce instituţie ar putea face cercetările de rigoare şi ai comunica părintelui-tată date despre fiica sa ?
5) mai spune tatăl fetiţei minore "fata mea a plecat in spania stiu sigur din multe informatii ca fata mea a plecat in spania la prostitutie cum e posibil o fata de 16 ani , a abandonat scoala, asta e problema mea".Care tată şi-ar dori ca fetiţa lui să plece în "Spania la prostituţie" ?!

Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)