avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor

buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o matusa in spania ,si/a abandonat scoala, mentionez ca mama se afla in tara ,vreau sa stiu cum a trecut frontiera fara acordul tatalui,va rog sa ma ajutati sa/mi spuneti ce trebuie sa fac sa/mi aduc fata in tara unde a plecat stiu ca nui bn la aceasta matusa , mama este recasatorita si are din casatoria actuala o fata, va rog sa/mi spuneti ce trebuie sa fac sau unde sa ma adresesz sami aduc fata in tara multumesc anticipat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:33, 8 Decembrie 2012
Nici eu nu am vb de plangere penala, dar in continuare nu cred ca are politia cum sa-i rezolve problemele familiale. Ce poti sa reclami, ca nu stii de copil, ca e rapit, disparut ? Ba, stie ca e in Spania si a vb si cu fata.
In legatura cu felul in care mama se achita de obligatiile ei ca parinte, tatal poate face plangere la DGASPC.
Responsabilitatea ca parinte nu inseamna numai plata pensiei ( mai nou neplata) , daca aveam un parinte ingrijorat, interesat, apropiat de copil, nu se ajungea la abandon scolar.

Pai si cine credeti ca e beneficiarul pensiei sau credeti ca se intretine prostituandu-se ?
pe doamna de mai sus nu o inteleg? as intrebao are copii? ce rasp sunt astea din partea dumneaei, am spus clar cred ca m/am facut inteles,eu inainte ca fata mea sa plece in spania aveam o relatie strinsa cu fata mea ,am intrebat cui as putea sa ma adresez sa pot aduce fata acasa, cui mai dau pensie daca copilul meu e in spania , si/a abandonat scoala daca politia numi rezolva problemele familiare dupa cum spune doamna de mai sus si mama a lasato sa plece la 16 ani in spania sia abandonat scoala,eu de ce as mai da pensie si ce trebuie sa fac sa merg eu dupa ea sami fac singur dreptate sami aduc copilul acasa, mentionez ca fata mea nu are o relatie buna cu mama si cu actualul sot al mamei nu vreau decit sami aduc copilul acasa ca stiu unde e plecata si ce face vreau so iau eu la mine sa pot so cresc si sa mearga la scoala cine ma ajuta si unde sa merg
asistenta sociala ma poate ajuta astept rasp
- mai formulați o plângere în 2 exemplare și o depuneți la registratura (opriți un exemplar cu nr. de înregistrare) Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul dvs. Aceasta este instituția publică din România aflată în subordinea Consiliului Local care oferă asistență și sprijin pentru copii, familie, persoane singure, persoane vârstnice, persoane aflate în nevoie, abuzate, marginalizate sau cu dizabilități și oricărei persoane aflate în nevoie.
- dacă fetița dvs. care era-n grija părintelui-mamă a plecat la 16 ani în Spania la ”prostituție”, înseamnă cu NU avea mamă sau halal mamă : un adevărat părinte, fie tată fie mamă, mai ales mamă și părinte ce-o avea în grijă, educație, școală, viitorul copilului etc etc și care mai și primea lunar o sumă bănească în cuantum de 800 RON pentru întreținerea copilului, ar trebui executat în piața publică.Oare, cu ce se ocupa o asemenea ”mamă” ? Ce a făcut pentru copilul ei ?! O asemenea ființă nu merită titlul nobil de mamă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie ana2006 ana2006 sunt divortata din 2007 custodia o am eu totala ptr ca tatal era plecat in strainatate cand sa dat sentinta nu are drept de vizita, nimic.si nici nu a platit ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel care are in grija copilul vrea sa renunte la el simmm simmm Buna ziua, Fratele meu este divortat de 4 ani. Au impreuna o fetita de 11 ani si au custodie comuna. Fetita locuieste cu mama in Romania iar tatal fetitei in ... (vezi toată discuția)