avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si custodie

sunt divortata din 2007 custodia o am eu totala ptr ca tatal era plecat in strainatate cand sa dat sentinta nu are drept de vizita, nimic.si nici nu a platit pensia alimentara in tot acest timp ca a fost plecat si zice ca nu a fost instiintat.acum e in tara si a fost sa viziteze copilul la scoala.are voie?mi-au spus niste prienini ca la vazut si pe strada aproape de unde locuim noi.e adevarat ca in locuri publice poate sal vada?acum ca e in tara ce trebuie sa fac sami plateasca pensia alimentara?
Nu puteti interzice aceste vizite mai ales daca si copilul vrea sa-l vada. Il poate vedea pe copil in pauze in curtea scolii sau dupa orele de curs.
Pentru pensia de intretinere, va puteti adresa unui executor judecatoresc sau politiei cu plangere pentru abandon de familie
din cate am inteles el sta numai cateva zile in tara,sa dus sa viziteze copilul ia dat haine jucarii lucruri ptr scoala cum nu are drept sal vada sau sal ia profita sal vada asa la scoala sau daca iese la joaca.dar pensiam alimentara nu vrea sa o plateasca ca nu e de acord cu sentinta sa nusi vada copilul.nu are vrenituri in tara de nici un fel si nici propietati si in strainatate munceste la negru ce pot face?daca il dau in judecata?¿si cum el mai sta doar careva zile iar e de negasit.daca ma duc la politie cu plangerea cat dureaza toate astea tinand ca pleaca in 3 zile aproximativ din ce am inteles de la copil,ce pot face ?sunt disperata va rog raspundeti-mi
Daca mai sta numai cateva zile, nu e f grav ca si-a vazut copilul de cateva ori , iar in privinta pensiei.. nu prea aveti ce-i face.

Daca pensia de intretinere este un drept al copilului (si nu al parintelui care il creste, asa cumde multe ori se considera), dreptul de vizitare este un drept al parintelui, de a se implica in cresterea si dezvoltarea copilului, de a avea relatii personale cu acesta.

Dreptul de vizitare poate presupune, in functie de caz:

- deplasarea periodica a parintelui la domiciliul copilului si petrecerea unui interval bine determinat acolo, impreuna cu copilul

- deplasarea copilului la domiciliul parintelui si petrecerea impreuna a unui interval bine determinat acolo. Poate fi stabilit si sub forma unui weekend periodi

-dreptul de a prelua copilul, de a merge cu el in vacante

-alte modalitati stabilite de instanta



Dreptul de vizitare se stabileste de catre instanta in ruma unui proces.
Poate fi stabilit:-
in urma procesului de divort
-in urma unui proces distinct de stabilire, de extindere sau de restrangere a dreptului de vizitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita ptr copil minor rokhsana rokhsana Buna ziua. Sunt căsătorită de 4 ani, iar soțul meu are un băiat de 10 ani pe care nu il poate vedea, deoarece fosta concubina nu il lasa. Am zis ... (vezi toată discuția)
Program vizita huiu huiu buna ziua. am si eu o intrebare.. In urma unei relatii de concubinaj a rezultat o fetita,,,,,,, eu si mama acesteia ne-am despartit, sunt la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizitarea minorului conditionat de plata pensiei alimentare llm llm Buna seara! Daca in sentinta de divort nu este mentionat niciun program de vizita, doar suma ce reprezinta pensia alimentara, iar prietenul meu nu si-a mai ... (vezi toată discuția)