buna ziua. am si eu o intrebare.. In urma unei relatii de concubinaj a rezultat o fetita,,,,,,, eu si mama acesteia ne-am despartit, sunt la zi cu plata pensiei, nu avem nici un act la mana ca fata trebuie sa locuiasca la mama, locuieste la mama ca am considerat ca asa este mai bine pentru fata, problema este ca nu ma lasa sa vad fata, am fost o data sa vad fata si au iesit cu furca... ce am de facut?
Este necesar sa formulati o actiune pe rolul instantei pe calea careia sa solicitati:
- stabilirea locuintei minorei la domiciliul mamei,
- exercitarea in comun a autoritatii parintesti,
- stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorei,
-stabilirea realatiilor personale cu minora.
Pe acest ultim capat de cerere urmeaza sa solicitati un program de vizita care trebuie sa fie adaptat varstei si programului ei zilnic de viata/gradinita/scoala etc..
Programul poate presupune de ex.:
- deplasarea dvs. periodica la locuinta minorei si petrecerea unui interval determinat impreuna cu minora ( desi destul de problematic daca oamenii " discuta cu furca" ) sau
- in functie de varsta minorei, luarea acesteia la domiciliul dvs. si petrecerea unui interval orar determinat care poate fi o data pe saptamana sau de 2 ori pe luna, cu petrecerea de ex. a 2 zile la sfarsit de saptamana, dupa un anumit interval orar,
-dreptul de a lua minora si a petrece impreuna vacante precum si zilele importante din an cum ar fi ziua de nasterea minorei, ziua onomastica, Paste, Craciun etc.., bineinteles individualizate clar, pe ani pari si impari in alternanta cu mama.
Daca nu se poate amiabil trebuie deschis proces.
E bine sa stiti ca pana se va termina procesul nu veti vedea copilul si procesul poate dura mai mult de o luna sau chiar mai multe.