avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort?

Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de divort. Eu am muncit inainte de a pleca in Spania timp de 2 ani pe un vas de croaziera deci ma asteptam ca asta sa se intample mai devreme sau mai tz. Ea inainte locuia in casa mamei mele insa de 1 an jumate a plecat la bunica ei probabil din momentul in care a inceput sa aiba o relatie extraconjugala. Acum o luna a plecat de la bunica ei cu amantul si impreuna cu fetita de 7 ani care peste o luna ar trebui sa inceapa scoala ea parasind pana si locul de munca si a plecat undeva pe la tara. Nu am nici o informatie despre fata pt ca soacra mea nu imi spune nimic si nici ea nu si a luat nici macar telefonul. Mama mea a depus o plangere la Protectia Copilului si au deschis o ancheta sociala in privinta fetitei. Si asta nu e prima oara cand face asta. Cand fetitza avea 4 luni a abandonat domiciliul si eu am o plangere facuta atunci. Acum intreb daca ea ar avea vreo posibilitate sa ia fetitza din moment ce ea a renuntat de forma iresponsabila la singurul ei venit pentru o aventura.Eu am muncit toti astia 10 ani si pot demonstra asta cu cartea de munca, parintii mei ma pot ajuta ei avand o situatie stabila. Nu avem nimic de impartit dar vreau sa stiu daca pot avea vreo posibilitate ca in urma unui divort sa raman cu fata. Vreau sa mentionez ca ea astia 10 ani nu a contribuit material la cresterea fetitei decat ultimul an. Vreau sa stiu daca, cu un bun avocat pentru ca am de gand sa imi folosesc toate resursele , pot obtine custodia fetei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:05, 26 Iulie 2011
Incredinţarea copilului depinde de mai mulţi factori:

- vârsta acestuia

- situaţia materială a părinţilor

- probitatea morală a părinţilor

- mediul în care fiecare părinte ar urma să crească copilul

- atitudinea fiecarui părinte faţă de copil în perioada anterioară introducerii acţiunii de divorţ

Rolul judecatorului este de a încredinţa copiii părintelui care îi poate asigura cele mai bune condiţii acestora.
Totul depinde de probatoriile ce vor fi administrate in instanta.
Practica instantelor tinde sa se incline in ultima vreme si in favoarea taticilor.
Aveti aici o hotarare prin care instanta a decis incredintarea minorei catre tata.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa vizitez copilul minor in timpul divortului? vreaucopilul vreaucopilul sunt in divort cu sotia,aceasta parasind domiciliul in urma cu 6 luni impreuna cu fetitza noastra de 2 ani si 6 luni si fetitza ei din prima ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)
Divort, minor ingrijire comuna dienusa dienusa parinti divortati prin notar,ingrijire comuna fetita de 7 ani.va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata...fetita e data in ingrijirea mamei cu ... (vezi toată discuția)