avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am dreptul sa vizitez copilul minor in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am dreptul sa vizitez copilul minor in timpul divortului?

sunt in divort cu sotia,aceasta parasind domiciliul in urma cu 6 luni impreuna cu fetitza noastra de 2 ani si 6 luni si fetitza ei din prima casatorie,ducandu-le la mama ei,pt ca ea sa poata intretine relatii extraconjugale!as vrea sa imi vad fetitza si sa o obtin in custodie,avand situatia materiala,domiciliul propriu si afectiunea parentala necesare!care sunt prevederile in care un tata poate obtine o fetitza de 2 ani si 6 luni in custodie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:20, 27 Februarie 2011
Sigur ca poti vizita minira ,Ambii aprinti au aceleasi drepturi asupra copilului pana la solutionarea proceselor cand probabil se va stabili si un program de vizitare a minorei(daca ai cerut).
1) Da, puteti vizita copilul oricand, dar va trebuie o hotarare judecatoreasca in care sa se prevada un program pe zile si ore din saptamana sau luna. In cazul ca ex. sotia se opune hatararii atunci va incalca un drept paternal si o hatarare judecatoreasca, fapte ce ar pute aregreta.
2). Da, se poate daca in instanta puteti face dovada ca interesele copilului
sunt mai bune la D-voastra,. Cam astai raspunsul..
3) Problema cu extraconjugalul trebuie sa o si dovediti;;(filaj al detectivilor sau poate, poate procese verbale ale agentilor constatatori de politie ca face prostitutie), alfel sunt argumente nefundamentate..
Subscriu la raspunsul d-voastra dar intrebarea era acum daca poate tata vizita minora ..raspunsul este da . Dar avand in vedere tensiunea intre soti din cauza divortului ,,nu se poate vizita un copil minor fara a avea un program stabilit printr-o hotarare judecatoreasca..Asa cred eu..
si cat dureaza sa obtin acea hotarare judecatoreasca?de ex eu am luni(28 febr)a doua infatisare la divort,la prima neprezentandu-se ea!iar avocata mi-a spus ca ma costa ceva bani sa obtin acea hotarare,mai bine de acei bani ii iau fetitei ceva...am uitat sa specific faptul ca pana acum,in cele 6 luni i-am trimis nenumarate pachete si bani,prin microbuz,si nu am nici o dovada,ea nerecunoscand acest lucru!
si as mai avea o intrebare,in cazul in care nu obtin custodia copilului,dupa divort,la programul de vizita pe care l-am cerut am dreptul sa iau copilul sa locuiasca cu mine(doua weekend-uri pe luna,o luna in vacanta de vara si cate o saptamana de pasti si craciun?mentionez ca locuiesc singur intr-un apartament de 2 camere in oras,cu conditii excelente!

Alte discuții în legătură

Recuperare de custodie iulianahusanu iulianahusanu m-am despartit anul trecut de fostul sot,aveam serviciul in spania si am ajuns cu fostul sot la o intelegere verbala in ai lasa custodia copilului cu conditia ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)