avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, minor ingrijire comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, minor ingrijire comuna

parinti divortati prin notar,ingrijire comuna fetita de 7 ani.va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata...fetita e data in ingrijirea mamei cu domiciliul la ea ,dar la dorinta fetitei doarme si la tata..tata-l are pe cineva care are un baiat de 10 ani si cand ramane cu mama lui la el,ii pun sa doarma impreuna in acelasi pat...asta se intampla cam de un an de zile...mama fetitei i-a spus tata-lui de nenumarate ori ca sa nu-i mai culce impreuna,dar fara niciun rezultat,acum au intervenit bunicii maternali,bunici care au grija de fetita cand sunt ei la servici.Tatal e foarte revoltat ca bunicii nu au ce sa se amestece si nu sunt in masura sa se bage...ma intreb daca este corect asa ceva .Dupa cat stiu nici fratii nu se culca in acelasi pat..Va rog mult daca este vreo lege in acest sens sau sa ma sfatuiti cum sa procedez in acest caz...
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 23:44, 12 Noiembrie 2015
Exagerați deoarece copiii au vârste mici. Dacă vă exprimați asemenea gânduri de față cu copiii este cu atât mai grav.
eu sunt bunica...nu imi exprim gandurile de fata cu copiii,totusi fetita de 7 si baiatul de 10 ani,nu sunt atat de mici ,mai ales cum sunt copiii din ziua de azi...eu ma gandeam sa nu i se para ceva obisnuit fetitei sa doarma cu baietii...am o varsta inaintata, am un frate dar nu ne culcau parintii impreuna cand eram mici...
Plangere la directia de protectie a copilului, insa depinde si de considerentele care o fac pe mama sa gandeasca asa. Nu exista dispozitii legale in acest sens, totul depinde de varsta copiilor, de preferinte, de inclinatii, de grad de maturare etc. Se apreciaza de la caz la caz oportunitatea.
Totusi, atat de grav nu pare sa fie, atata timp cat fata inca prefera sa doarma acolo iar mama nu e atat de panicata incat sa nu mai permita continuarea situatiei de fapt existente.
multumesc mult pentru raspuns,e penibil ca s-a ajuns in situatia aceasta...mama fetitei este panicata si i-a spus fostului sot sa nu-i mai culce impreuna pe copii,dar el nu intelege...tot asa zice ca inca sunt mici...dar totusi au acum varsta de la care isi amintesc multe...copiii se joaca impreuna de la 3 ani,fiind vecini,atunci parintii lor nu erau divortati,inainte de divort tatal s-a cuplat cu mama baiatului.Clar, tata iresponsabil !
Nu stiu daca e chiar iresponsabil, depinde de copii, de dezvoltarea lor individuala, poate baiatul nu e inca puber, nu stiu.
Pana una-alta, ambii parinti continua sa isi lase copilul in aceasta situatie, asadar, daca ar fi vorba despre iresponsabilitate, ar fi comuna.
Copiii au amintiri incepand cu circa 3 ani si majoritatea sunt foarte puternice la varste mult mai mici, cand impactul emotional e mai mare.
Notificati tatal si luati masuri. Nu dv., ci mama, care inteleg ca nu a luat masuri pana acum... panica nu ajuta pe nimeni, e nevoie de masuri, actiuni.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Este sau nu abuz? luminutza luminutza Buna ziua. In urma divortului fetita mi-a fost incredintata. Printr-o ordonanta presedentiala tatalui i s-a stabilit un program de vizita: 2 week-end-uri pe ... (vezi toată discuția)
Divort-custodie comuna-orele de vizita Whitehorse_79 Whitehorse_79 Buna ziua! Urmeaza sa divortez. Am o fetita de doi an jumate, care va ramane la/cu mine, la domiciliul meu, bun personal. Inca nu am inceput procesul, nu am ... (vezi toată discuția)