avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate raluca4p

Activitate raluca4p

Răspuns la discuția fosta Imobiliara RA
buna ziua,

stiu ca a trecut ceva timp decand s-a discutata acest subiect dar ma aflu intr-o situatie oarecum similara, adica am nevoie de un duplicat al contractului casei incheiat cu Imobiliara RA.

se poate sa imi spunei ce este AFI si unde are sediul?? sa incerc si eu la doamna drauta de la Contracte??

Multumesc.
Nu stiam ca pot beneficia de prima de nastere oricum. dar si concediul pre si post natal conteaza, timp de 3luni si ceva iau cu 1000 lei mai mult fata de indemnizatie.

daca statul nostru cel frumos si drept a taiat de peste tot ( nefericirea face sa fiu si sotie de bugetar), trebuie sa fac cele mai bune alegeri financiare.

cei de la prestatii sociale din pacate ori de cate ori le-am solicitat sprijinul nu mi-au furnizat niciodata un raspuns la obiect. asta este .

va multumesc tare mult pentru raspunsuri.
intradevar, din normele de aplicare este art 8.

eu am citit toate articolele normelor de aplicare si asa am inteles : ca voi beneficia de valoarea cea mai mare a indemnizatiei , dar aveam nevoie de o confirmare.
M-ar avantaja sa intru in concediu pre si post natal asa as beneficia si de prima de nastere acordata de angajator.

cei de la prestatii sociale, in momentul in care i-am contactat via mail nu mi-au dat un raspuns concret, sfatuindu-ma sa imi depun dosarul ( !?!?!?!?!) si abia apoi voi afla respunsul .

din ordonanta de urgenta in vigoare la art. 8 alin 3 si 4 eu am inteles altceva:
daca s-au realizat venituri supuse impozitarii, indemnizatia se va calcula pe baza acestor venituri inclusiv venituri din indemnizatie. daca indemnizatia rezultata este mai mica, se acorda cea anterioara.

unde gresesc??

va multumesc
Buna ziua,

sunt in concediu de crestere copil iar cand acesta va implini 18 luni voi naste cel de-al doilea copil. am citit legea dar nu am gasit nici un paragraf care sa se refere la intoarcerea la munca. eu vreau ca inainte sa nasc sa ma reintorc la servici , sa intru in concediu prenatal si apoi postnatal, insa nu stiu daca e cea mai fericita alegere, deoarece nu stiu cum o sa calculeze noua indemnizatie. poate ca este mentionat in lege si nu am inteles eu.

va multumesc.
Buna seara,

intru timid in randurile celor nedumeriti, incetosati si speriat de aceasta declaratie . sunt administrator interimar ( daca exista termenul ) si trebuie sa ma descurc cumva pana in aprilie cu declaratia asta pe care nu am timpul fizic sa o pricep ( am un bebe care imi mananca mai tot timpul).
deci: asociatie de proprietari , 3 conventii: doi pensionari si un somer + un pensinar angajat cu carte de munca.

cu conventile am mai inteles eu ceva, ceva....dar ce fac cu cel cu carte de munca?
daca are cineva timp si disponibilitate sa-mi explice, apreciez enorm.