avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate yo8llx

Activitate yo8llx

Răspuns la discuția Dispecer CATV
Ziua Buna . Va Multumesc .
Da,.... lucrez in domeniul privat unde am 51 de locatii (58-DVR-uri !!!) cu un numar mediu de 10 ( 8 - 14 ) camere operationale live , bun sunt 9 paneluri de 1m si 4 monitoare dar tot nu ai cum sa pui toate camerele live, ramin inerent chiar si locatii pe care trebuie sa le deschizi manual si chiar si din cele puse pe panel nu au "puse" toate camerele din cauza numarului mare si limitarile soft de management DVR - ( x32 sau x64 )
........ ei in aceste situatii daca un individ sa spunem " da o palma si pleaca " ti se scoate ochii, reproseaza " de ce nu ai vazut " ? cele 5-10 secunde poate maxim !!!! plus ca sunt locatii unde imaginile sunt setate la 6 cadre pe secunda dar din caza lipsei de banda ne ajung Imagini statice ce se schimba din 3-15 secunde , vezi o persoana pe o camera ca dupa 5-10 secunde sa o vezi " teleportata" afara sau pe o alta camera...... deci o bataie de joc in ce priveste numarul de camere , latimea de banda si faptul ca esti un singur om..... , ca sa faci derulare la fel ti se scoate ochii " cum la voi nu merge si la mine acasa merge " doar ca la noi in dispecerat fiind atitea locatii 51 la numar cu 58 DVR-uri x 10 camere pe medie = 580 camere din astea sa mai scadem 2 camere care nu au o deosebita importanta rezulta ca din 520 scadem 116 = 468 camere e drept 20% dintre acestea bse acceseaza manual intrucit nu ai suficiente paneluri sau monitoare si fiind atitea atitea camere din cei 500Mb.s ne mai ramin ca si banda undeva intre 0,9-2.1Mb/s da de regula "stam" pe 1,2-1,5Mb/s nu mai spun de zgomotul de fundal al ventilatoarelor care cred depaseste 25-35dB un vuiet constant ce-ti sta in urechi 12 ore
da is multe detalii tehnice de aceea intrebam DACA NU exista o reglementare care sa defineasca limita ce o poate administra un singur om ca si camere urmarite, vizualizate , nu neaparat sa-i impuna ca la private chiar daca exista lege ce sa le impuna unii tot le calca in picioare deci macar o reglementare la care pot apela intr-un posibil conflict ce se intrevede cit de curind dar nici sa-l las asa "ca in tren"....
Cu acea pauza.... mai iesi sa fumezi o tigara si in 12 oare sa spunem intre 4 sau 8 depinde de zi si de stress si ti se scoate ochii de iesi la fumat, la o colega acum citeva luni avea probleme cu digestia de la ceva alterat si avea " treaba la toaleta " stiti ce-i spuse ? - " stai cam mult la toaleta"
Discuție Dispecer CATV
Nu am reusit sa gasesc normativele pe baza carora se poate norma munca de dispecer video. As dori sa stiu cit se poate admite ca si numar camere/locatii pentru buna desfasurare a activitatii de dispecer. La fel as dori sa stiu daca mai exista in vigoare pauza periodica garantata angajatului ( pentru vedere si miscare in ce priveste protectia muncii si sanatatea la locul de munca ) pentru serviciul/munca pe sisteme informatice (paneluri 1m & monitoare LCD ) tinind cont ca lucram 12/24/48 si daca se aplica si in acest caz pentru functia de dispecer sistem supraveghere video.
O veste buna care sincer ma bucura, Felicitari !!!!.
Cu privire la codurile CAEN maxime la I.I.-uri --> cica pot/poti opta chiar si peste 5 coduri CAEN (doar unul fiind activitate de baza) si pot/poti avea chiar si peste 5 angajati..... mai nou cica..... informatie primita luna trecuta.

Multumesc

Rog un raspuns de specialitate la ( Intrebare: Infiintare I.I. prestari servicii si productie. Ca o inf. suplimentara la intrebarea/dorinta de pe lincul alaturat raspunsul celor de la Camera de Comert era = NU
intrebarea de aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Intrebare: Infiintare I.I. prestari servicii si productie
Sa presupunem ca locuiesc in judetul:A dar doresc sa deschid I.I. cu sediul social in judetul B , sa pornesc activitatea acolo (dar domiciliul pe buletin este pe jud.A / obtinind doar o mutattie pe sediul din B , obtin acceptarea/contract/etc. pentru sediu/primire in spatiu sediu social in judetul B) in cursul acestei veri 2 luni, in toamna revin in judetul A unde-mi continui activitatea dar pastrind sediul social tot in jud.B in perspectiva ca in vara anului viitor sa desfasor din nou activitate in judetul B .
Este posibil deci sa deschid I.I.-ul in B ca si plecare din ZERO si sa am domiciliul stabil in A ? , sa desfasor activitati in judetul B dar si in judetul A (de bastina) pastrind sediul social al I.I.-ului in judetul B ?. Cam complicat poate la prima vedere dar cineva de la Camera de Comert spunea ca NU se poate.

Multumesc
multumesc, chiar ma surprinse afirmatia celor de la fisc si confirmarea celui de la Camera de Comert care se ocupa de tot....... (fisc: "scoateti certificatul si functie de activitatile incluse va calculam media sumei pentru activitatile incluse" ; Camera de Comert: "la alti la care le-am deschis I.I.-uri fiscul le-a facut un calcul pe media fiecarui CAEN inclus" ) ca voi plati o suma impusa calculata la media/numarul de activitai CAEN. Bine, multumesc macar stiu cum sa pun "punctul pe <i>" cind mai merg pe la fisc . ( "se intimpla in romania.... si asta ne ocupa tot timpul" )

Cu respect - Tony
"G David" , astazi de la camera de comert am fost trimis la org.fiscal sa ma interesez ce trebuie platit pentru un I.I. .... de acolo doua doamne f.f.f (intre ghilimele) mi-au spus ca sa vada sa "drega" ..... intrebind...: "pai da ce inseamna... 4953 ; 9511 ; 4791 ; ..." si pina la urma am fost retrimis la Camera de Comert..... ori nu stiu ORI nu vor sa spuna ca apoi "sa te pirleasca" .... in fine. Urmeaza sa-mi vina certificatul si nu stiu inca ce vor pretinde la plata, tot de pe aici (avocatnet) am inteles ca la deschiderea activitatii se estimeaza un venit aproximativ (pentru anul fiscal in curs) pe baza caruia se percepe impozitarea urmind ca in cursul anului viitor sa se face reajustarea in plus/minus functie de realizari.

Intrebarea care o pun si la care nu am gasit raspuns este: >> ce suma minimala se poate declara pentru anul in curs la o Intreprindere Individuala cu un singur angajat ??? , cei de la Institutia Fiscala..... nu au vrut sau nu au fost in stare sa dea un raspuns.... m-am reintors la Camera de Comert la care domnul de acolo a spus ca nu sunt SINGURUL "pasat" inapoi de la cei cu impozitele dar din ceea ce stie de la alti carora le-a descis I.I.-uri cica organul fiscal functie de numarul de activitati si specificul lor fac o medie/activitai incluse si IMPUN o suma FIXA (dedusa de dumnealor) la care trebuie platit impozitul. Este legal ? , asa se procedeaza ? se impune o suma de plata pe baza obiectelor de activitate inscrise in certificat ? de cei de la Fisc ? , stiu ei ce venit poti efectua la o afacere nou deschisa ?......

Multumesc Mult.

Tony