avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate arhitect_mihai_pop

Activitate arhitect_mihai_pop

Răspuns la discuția Sfat pentru a-mi asigura NUP
nu s-a semnat nici un proces verbal de predare primire a animalului la momentul in care acesta a fost lasat in grija fermei acum 5 ani. pur si simplu nu s-a considerat necesar semnarea acestui act, dat fiind faptul ca in ferma sunt coasociat 50%, iar animalul l-am primit cadou, deci nu a fost achizitionat de catre ferma cu factura etc.
o sa va explic mai pe larg ca sa intelegeti exact situatia:
cand am primit caii de la persoana aceea care mi-e ruda, caii a fost adusi in ferma societatii unde sunt asociat 50% si nu am facut nici un proces verbal de predare primire pentru ca nu era in interesul meu sa-i predau societatii.
in decursul celor 5 ani cat au stat caii in ferma acestia au fost introdusi in inventarul societatii dar pe baza a nici unui act de proprietate. acest caz e ca si cum eu mi-as lasa un obiect cand vin in vizita la societatea dumneavoastra, iar dumneavoastra sustineti ulterior ca va apartine ptr ca l-ati introdus in inventar. cam asa este situatia.
mentionez ca cei 2 cai proprietate personala au fost folositi de societate fara nici un act de proprietate, dar in ultimul an au fost foarte prost ingrijiti unul din animale murind si astfel am decis sa-mi recuperez calul care a mai supravietuit.
Intr-o societate cu 2 asociati in care sunt asociat 50% si unde eu am achizitionat o masina in leasing, am ajuns la tot felul de divergente cu asociatul administrator datorita modului fraudulos in care administreaza societatea. Acum ca urmare a divergentelor noastre administratorul refuza sa-mi mai semneze ordinele de plata ptr leasing si imi cere sa duc masina la sediul societatii.
Intrebarea mea este, faptul ca am platit o parte din ratele la leasing ma indreptateste sa pastrez masina pana la recuperarea investitiei sau imi recomandati sa o predau societatii? Pot risca sa mi se faca o plangere penala daca nu predau masina, desi am investit in ea?
Va multumesc ptr sfat. Sper ca ma puteti indruma in continuare cu promptitudine cum sa procedez pentru a opri aceste sicane la care sunt supus..
Amandoi caii, cel care a murit cat si cel recuperat, au fost trecuti in inventarul societatii. Mentionez insa ca acte de proprietate administratorul nu are pe cal dat fiind faptul ca eu l-am primit cadou de la o ruda de a mea si l-am lasat in ferma unde isi desfasoara societatea activitatea pentru a se folosi de el, fara insa sa-l predau cu vreun proces verbal de predare-primire catre societate. In varianta de fata cum imi recomandati sa procedez, mai ales ca am citit in codul penal ca daca exista riscul ca bunul meu personal sa se deterioreze si necesita interventia mea pentru a-l salva, actiunea mea nu se considera fapta penala?!
Alta intrebare este daca sunteti de parere ca ar trebui sa duc calul inapoi desi administratorul nu mi-a raspuns la instiintare cu privire la ziua in care il pot returna?
Sa anunt politistul care se ocupa de caz sa fie prezent la predarea acestuia pentru ca datorita divergentelor dintre mine si administrator ca urmare a administrarii defectuoase acesta refuza sa-mi mai raspunda?!

Va rog ptr o lamurire cu privire la problema expusa. Ar trebui sa-mi fac griji sau nu este cazul in situatia mea? Ar putea influenta in vreun mod negativ faptul ca intr-o alta plangere sicanatorie si abuziva pe care mi-a facut-o administratorul societatii unde sunt asociat 50% s-a dat rezolutie NUP?!
Buna seara,

am urmatoarea problema:
Intr-o societate in care sunt asociat 50%, mi-am recuperat calul care a supravietuit din cei 2 cai proprietate personala, ca urmare a faptului ca au fost prost ingrijiti, fara sa instiintez administratorul societatii cu care am avut numeroase certuri din cauza modului cum ingrijea caii si administreaza societatea.
Ca urmare a recuperarii calului ptr a-l ingriji, administratorul mi-a facut o plangere penala de furt, desi nu detine nici un act de proprietate pe cai.
Desi l-am instiintat ulterior pe administrator sa-mi comunice data cand pot aduce calul inapoi ca urmare a finalizarii tratamentului acesta nu mi-a dat nici un raspuns.
Mentionez ca animalul este proprietate personala si primit cadou de la o ruda de a mea care nu mai avea posibilitatea sa-l ingrijeasca.
Intrebarea mea este ce as putea sa fac pentru a ma asigura ca se va da NUP in conditiile in care procuroarea este ruda cu avocatul administratorului societatii cu care am avut numeroase divergente?