avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate covaciualina

Activitate covaciualina

Buna, v-as ruga frumos daca m-ati putea ajuta cu un sfat intr-o problema de mostenire.
In urma cu doua luni tatal meu a decedat,inainte de moartea sa locuia in casa parinteasca, parintii mei fiind divortati.Acum dupa deces eu impreuna cu surorile mele am vrea partea tatalui nostru din casa bunicilor, dar matusile noastre (tatal meu are 2 surori)au spus ca acea casa ar fi numai a lor, pt simplul fapt ca numai ele i-au ingrijit pe bunicii nostri pina la moarte (bunicul fiind decedat in '91, iar bunica in '96).Eu am intrebat daca exista un testament care sa dovedeasca ca mostenirea ar fi numai a lor, dar nu mi s-a raspuns.Totodata matusile au declarat ca inainte trebuie sa intabuleze casa pe numele bunicilor si abia dupa aceea pe numele uneia dintre ele, dar ca este o chestie complicata si ca este timp pt a rezolva problema.Eu am fost la un notar care m-a sfatuit sa dau o declaratie ca fiind mostenitor impreuna cu surorile mele,si intre timp am facut rost de copia dupa certificatul de deces atit al bunicului cit si a bunicii, in idea de a obtine mai multe informatii prezentind aceste acte la cartea funciara sau la un topograf, dar momentan sint plecata din tara impreuna cu inca o sora.Matusile nu ne-au dat nici un act si spun ca nu exista nimic pe numele tatalui meu,iar in primarie cind am fost nimeni nu ne-a dat nici o informatie,intrebind in stinga si in drepta am inteles ca fiul uneia dintre matusi ar fi lucrat in primarie si ar fi falsificat niste acte referitor la mostenirea bunicilor.Intrebarea mea este: daca intradevar exista un testament noi nu mai putem face nimic?iar daca nu exista si matusile refuza sa ne recunoasca ca mostenitori noi ce putem face?