avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de succesiune

Buna, v-as ruga frumos daca m-ati putea ajuta cu un sfat intr-o problema de mostenire.
In urma cu doua luni tatal meu a decedat,inainte de moartea sa locuia in casa parinteasca, parintii mei fiind divortati.Acum dupa deces eu impreuna cu surorile mele am vrea partea tatalui nostru din casa bunicilor, dar matusile noastre (tatal meu are 2 surori)au spus ca acea casa ar fi numai a lor, pt simplul fapt ca numai ele i-au ingrijit pe bunicii nostri pina la moarte (bunicul fiind decedat in '91, iar bunica in '96).Eu am intrebat daca exista un testament care sa dovedeasca ca mostenirea ar fi numai a lor, dar nu mi s-a raspuns.Totodata matusile au declarat ca inainte trebuie sa intabuleze casa pe numele bunicilor si abia dupa aceea pe numele uneia dintre ele, dar ca este o chestie complicata si ca este timp pt a rezolva problema.Eu am fost la un notar care m-a sfatuit sa dau o declaratie ca fiind mostenitor impreuna cu surorile mele,si intre timp am facut rost de copia dupa certificatul de deces atit al bunicului cit si a bunicii, in idea de a obtine mai multe informatii prezentind aceste acte la cartea funciara sau la un topograf, dar momentan sint plecata din tara impreuna cu inca o sora.Matusile nu ne-au dat nici un act si spun ca nu exista nimic pe numele tatalui meu,iar in primarie cind am fost nimeni nu ne-a dat nici o informatie,intrebind in stinga si in drepta am inteles ca fiul uneia dintre matusi ar fi lucrat in primarie si ar fi falsificat niste acte referitor la mostenirea bunicilor.Intrebarea mea este: daca intradevar exista un testament noi nu mai putem face nimic?iar daca nu exista si matusile refuza sa ne recunoasca ca mostenitori noi ce putem face?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:16, 4 Februarie 2011
toti cei trei copii vin la mostenire in mod egal, fiind mostenitori legali.Si daca ar exista un testament, mostenitorul legal nu poate fi indepartat de la mostenire decat in anumite cazuri strict prevazute de lege.
Asadar, cand se va dezbate mostenirrea dupa bunici, voi (surorile ) veti culege partea din mostenire care s-ar fi cuvenit tatalui vostru .
Solicitati notarului sa verifice daca s-a dezbatut succesiunea bunicului / bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire mariard mariard Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa tatal meu en3rgy23 en3rgy23 Este o situatie ceva mai complicata si as dori sa stiu daca trebuie sa fac ceva demersuri sau nu. Situatia este urmatoare : Tatal meu a mostenit averea ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)