radul22 a scris:
@ Adi! Te urmaresc de ceva vreme si sper sa ai succes la contestatii,
Dar sa stii ca mi se pare eronata opinia ta in raport de instanta. Ce expertiza se va dispune in cauza? Care vor fi obiectivele expertizei?
Sa stii ca avionul ala de la CAP Oradea e pe bune si eu am auzit de el, dar nu va trece de ICCJ, sectia contencios.
Practica la noi e clara in raport de concursuri, examene etc. Idem, cauta practica CEDO care a stabilit ca examenele de tip scolar nu intra in cadrul controlului jurisdictional - singura exceptie admisa a fost la nerespectare conditii procedura (gen examenul trebuia sa dureze 4 ore, a durat 3 ore) - de ex, cauza van der Merle, Jacobson (le citez din minte, sper sa nu le gresesc) in care s-a facut distinctia intre oportunitate, temeinicie - de necontestat si legalitate, de contestat.
Iti dai seama ca o sa ajunga sa actioneze in instanta notele la teza parintii unor copii?
Oricum, bafta! Sper sa se rezolve!
nu stiu ce fel de expertiza e, dar expertiza pana la urma poate fi facuta cam in orice domeniu cand este necesara parerea unui expert sau pentru a se constata o stare de fapt. Obiectivul este a se constata de catre expert valoarea lucrarii sau nota pe care candidatul o merita, in limitele baremului.
Aici de fapt se contesta decizia de primire in profesia de avocat emisa de unbr nu se contesta concursul propriu-zis. Iar referitor la nota de la teza elevilor n-ai ce sa contesti din moment ce nu exista un barem clar si public, nota acordata este pur subiectiva data de un profesor mai mult sau mai putin impartial si nu cred ca exista un interes prea mare de a contesta fiindca vei primi un termen de judecata peste cel putin 6 luni iar semestrul va fi incheiat de mult. Teza precum si alte concursuri scolare nu au cadru legal in sensul ca procedura de desfasurare si examinare nu sunt stabilite prin lege, hotarare etc., un alt motiv pentru care nu poti sa contesti astfel de concursuri, dar acest examen are cadru legal.
Posibil ca m-am uitat pe alt barem din alt an; ideea este ca se mai greseste. Eu pricep de ce au anulat si nu a pierdut nimeni nimic. La grila/raspunsul anulat toti au fost punctati indiferent de raspuns (raspunsul din baremul initial si raspunsul din baremul dupa contestatii). Printre intrebarile contestate de mine este intrebarea cu nr. 30 (grila 2); deoarece examenul a fost partial potrivit prevederilor codului nou si codul vechi a fost baza, la intrebarea 30 raspunsul trebuia sa fie potrivit codului vechi, deci este o exceptie, prin urmare raspunsul corect este numai litera b. Insa, cu zapaceala asta cu codurile, este lesne de inteles de ce au fost indulgenti si i-au punctat si pe unii si pe ceilalti. Eu am gasit mai multe greseli insa .... nu stiu care este soarta contestatiei mele. Am intrebat persoane cunoscatoare si practicieni si au spus ca anchetarea abaterilor disciplinare ale avocatilor este in atributia Comisiei de disciplina, nu a Consiliului. Consiliul ancheteaza abaterile decanilor.
doomkikidex a scris:
inastephanie...nu stiu despre ce barem gresit vorbesti la inm. anul asta cel putin n-a existat asa ceva, nu s-a admis nicio contestatie.
Felicitari celor care au mai urcat in punctaj:) Eu in schimb nu inteleg de ce le-au anulat, mi se par clare si raspunsurile chiar se gasesc in carti.
adi_09, ai dreptate, in cod e exact formularea din grila.
Eu am platit ambele taxe, nu am intalnit pe nimeni care sa nu fi achitat aceste taxe.
adrianicet a scris:
Csorin a scris:
infractiunea de furt se poate savarsi in participatie improprie , dar cea de talharie ?
Cred ca la furt simplu nu este posibila pentru ca nu imi vine in minte niciun exemplu de furt savarsit cu praeterintentie, dar la talharie si la furtul calificat este posibila participatia improprie cand infractiunea este savarsita cu praeterintentie.
A il pune pe B sa ia o geanta dintr-un restaurant, motivand ca este genata lui si a uitat-o acolo.A intigator la furt B autor care savarseste din culpa furtul (participatie improprie), sau B e minor care nu raspunde penal.
Csorin a scris:
infractiunea de furt se poate savarsi in participatie improprie , dar cea de talharie ?
Cred ca la furt simplu nu este posibila pentru ca nu imi vine in minte niciun exemplu de furt savarsit cu praeterintentie, dar la talharie si la furtul calificat este posibila participatia improprie cand infractiunea este savarsita cu praeterintentie.
Eu ma uit pe Constitutie si pe regulamentele camerelor si pe "miscarile" de "reducere" a unor atributii ale Curtii Constitutionale ( atributii propuse de PSD si acceptate dar care acum nu le mai convin) si pe subordonarea unor institutii, si pe retragerea actiunii de intrerupere a executarii pedepsei a lui Nastase ( pentru ca prefera o admitere a contestatiei in anulare ) si pe faptul ca o hotarare a ICCJ de incompatibilitate a unor deputati nu este pusa in aplicare de Camera deputatilor care considera ca nu este incompatibilitate, si nu trebuie sa fiu consiliera nimanui ca sa vad ca este un atac la statul de drept.
:offtopic:Spuneam eu mai in gluma mai in serios ca vom avea nevoie de carnete de partid PSD ca sa intram in magistratura, insa acum incep ca temerile mele sa devina justificate. L-am intrebat pe Danilet daca GARANTEAZA concursurile de la INM de anul acesta in sensul impartialitatii, corectitudinii si neamestecului politic. Raspuns NU GARANTEAZA, ci doar baga mana in foc pentru el. E grav daca a dat acest raspuns.
Este clar ca sunt ' asaltati' si cu presiunile pe ei. Si mi-a recomandat sa trec de faza de spectator si sa ne implicam cu totii, pentru ca este atac pe justitie si pe cale de consecinta la statul de drept.
Ne-a recomandat adresa
[ link extern ] /
Fiecare din noi putem face ceva !