Multumesc pentru raspunsuri. Dar sa stiti ca mama fetei nu este divortata inca si totusi tatal fetei plateste pensie alimentara si nu are de gand sa ia fata sa o creasca. Pentru a primi pensie s-a ocupat tot bunica fetei, ea merge si la scoala, la sedinte, etc. Adevarat ca fiica ei nu poate fi numita nici fiica , nici mama la cum se comporta. Si eu sunt de acord sa fie decazuta din drepturi , acestei copile ii va fi mai bine cu bunica ei care de altfel ea a crescut-o. O sa o sfatuiesc sa consulte un avocat. Inca o data va multumesc.
Buna ziua. As avea si eu o problema in care sa ma lamureasca cineva va rog daca se poate. Am o prietena care are un apartament proprietate personala unde locuieste cu fiica si nepoata de 14 ani. Fiica ei de 30 ani este casatorita dar nu mai e cu sotul si nici nu a divortat, impreuna cu acesta are o fiica. Prietena mea ar dori sa o scoata fortat pe fiica ei din casa deoarece aceasta nu are un loc de munca, nu participa la nici un fel de cheltuieli, nu are grija nici de fiica sa, ba mai mult o ameninta pe mama ei ca o sa-i ia casa, ca o sa o dea afara din propria casa, o ameninta cu bataia (slava cerului ca nu a ajuns inca la asa ceva). Pe ea nu o intereseaza daca acel copil are sau nu ce sa manance, sa imbrace, nu merge la scoala sa o verifice, toate acestea le face prietena mea, bunica fetitei. Tot ea se duce pe la tribunal pentru actualizarea pensiei alimentare. Vreau sa va mai spun ca prietena mea nici nu a luat-o in spatiu tocmai ca are aceste probleme cu ea. Deci ar vrea s-o evacueze din apartament. Va rog spuneti-mi ce ar trebui sa faca? Sa faca reclamatie la Politie? Sa o dea in judecata sau ? Ce alta solutie ar avea sa ramana singura in apartament? Va rog lamuriti-ne! Va multumesc mult.