avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EVACUARE DIN APARTAMENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EVACUARE DIN APARTAMENT

Buna ziua. As avea si eu o problema in care sa ma lamureasca cineva va rog daca se poate. Am o prietena care are un apartament proprietate personala unde locuieste cu fiica si nepoata de 14 ani. Fiica ei de 30 ani este casatorita dar nu mai e cu sotul si nici nu a divortat, impreuna cu acesta are o fiica. Prietena mea ar dori sa o scoata fortat pe fiica ei din casa deoarece aceasta nu are un loc de munca, nu participa la nici un fel de cheltuieli, nu are grija nici de fiica sa, ba mai mult o ameninta pe mama ei ca o sa-i ia casa, ca o sa o dea afara din propria casa, o ameninta cu bataia (slava cerului ca nu a ajuns inca la asa ceva). Pe ea nu o intereseaza daca acel copil are sau nu ce sa manance, sa imbrace, nu merge la scoala sa o verifice, toate acestea le face prietena mea, bunica fetitei. Tot ea se duce pe la tribunal pentru actualizarea pensiei alimentare. Vreau sa va mai spun ca prietena mea nici nu a luat-o in spatiu tocmai ca are aceste probleme cu ea. Deci ar vrea s-o evacueze din apartament. Va rog spuneti-mi ce ar trebui sa faca? Sa faca reclamatie la Politie? Sa o dea in judecata sau ? Ce alta solutie ar avea sa ramana singura in apartament? Va rog lamuriti-ne! Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:17, 5 Martie 2007
merge reclamatia la politie, intrucat fiica locuieste in apartament fara forme legale si, din cate inteleg, fara consimtamantul mamei...
insa prietena dvs ar trebui, inainte de acest demers, sa reflecteze la consecintele actelor ei viitoare, deoarece nepoata ar putea suferi de pe urma parasirii locuintei prietenei dvs...avand in vedere ca mama minorei nu manifesta preocupare pt educatia si cresterea acesteia...bunica ar putea eventual cere in instanta decaderea din drepturile parintesti a fiicei sale si a tatalui copilului, daca situatia e chiar atat de grava pe cat afirmati dvs...tatal copilului ar fi de acord sa ia el copilul spre crestere si educare? daca tatal plateste pensie alimentara inseamna ca parintii minorei sunt divortati, iar instanta a incredintat copilul mamei...
Actiune in instanta avand ca obiect evacuarea pentru lipsa de titlu. Dar va fi de durata. Pe legea nr. 114 / 1996, hotararile judecatoresti avand ca obiect evacuare se pun in executare dupa ce devin irevocabile. Succes.
Multumesc pentru raspunsuri. Dar sa stiti ca mama fetei nu este divortata inca si totusi tatal fetei plateste pensie alimentara si nu are de gand sa ia fata sa o creasca. Pentru a primi pensie s-a ocupat tot bunica fetei, ea merge si la scoala, la sedinte, etc. Adevarat ca fiica ei nu poate fi numita nici fiica , nici mama la cum se comporta. Si eu sunt de acord sa fie decazuta din drepturi , acestei copile ii va fi mai bine cu bunica ei care de altfel ea a crescut-o. O sa o sfatuiesc sa consulte un avocat. Inca o data va multumesc.
Atentie insa la copil: daca parintii vor vrea sa fie impreuna cu el.....toate eforturile bunicii vor fi zadarnice! Decaderea din drepturile parintesti nu se face asa usor cum se face o evacuare! Bunica nu va avea niciodata dreptul la incredintarea minorei chiar si in urma unui divort, pentru ca, in aceasta materie primeaza parintii! Nu conteaza cine a crescut-o ci cine are dreptul legal.
s-o alunge cu politia ca in instanta dureaza mult. pur si simplu cand o vede pe fiica ca pleaca de acasa, sa incuie usa dupa ea si sa nu o mai primeasca. se pot rezolva treburile mult mai usor... ca prin autoritati ne"manaca sfintzii". deocamda fiica doamnei nu are niciun drept la acel apartament.(dar va avea cand prietena dvs.-bunica va muri, caci mai intai de toate o va mosteni fiica "cea scumpa") sfatul meu, referitor la acest caz, este ca bunica sa dispuna inca de pe acum din viata in privinta apartamentului-poate sa faca un act de vanz-cump. cu nepotica, caci daca ajunge sa puna mana pe apartament mamica nepotelei-adica fiica prietenei dvs. , atunci s-a zis cu imobilul, cine stie cum si unde il va papa de una singura:D

Alte discuții în legătură

Custodie minor orfan de un parinte, in grija bunicii mada_dima mada_dima Buna, Fiica prietenei mele, ANA, are 13 ani si este de un an in ingrijirea bunicii sale din partea mamei. Mama sa a decedat acum un an. Tatal fetei este in ... (vezi toată discuția)
Eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara casatoriei stelutacata stelutacata As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija ... (vezi toată discuția)
Tutore sau procura Mickey 1998 Mickey 1998 Buna ziua ! Ma numesc Eugen , am 24 de ani si am o relatie cu o fata de 16 ani . Cum a-si putea obtine tutela pentru a putea avea grija de ea sau chiar ... (vezi toată discuția)