Din pacate in acest moment suntem somati sa platim impozitul pe teren si casa (ce a mai ramas din ea) si nici unul nu doreste sa-l plateasca. Motivul este simplu, nu vor acest teren. M-am oferit sa-l platesc eu, insa nu stiu ce garantie am ca imi voi recupera acesti bani de la cele 3 nepoate doritoare de mostenire insa fara nici un efort.
Tatal meu imi cedeaza partea lui, la fel ca si ceilalti frati. Cat despre matusa mea (copilul decedat) a murit inaintea bunicului. (acum 20 ani). O sa mergem la un notar pentru incheierea acestui acord (de cedare a proprietatii), insa nu stiu ce pot sa fac cu cele 3 nepoate...ele vor sa intre in posesia partii lor de mostenire insa nu doresc sa contribuie financiar.
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii demararii unei astfel de proceduri.
Multumesc frumos.
Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii in ceea ce priveste intrarea in posesia unui teren+ casa, ce provin dintr-o eventuala mostenire.
Pentru a intelege mai bine problema o sa incerc sa dezvolt in cateva randuri subiectul.
Acum 6 ani, bunicul meu, fost veteran de razboi a decedat, nelasand un testament sau un "mostenitor legal".
Mostenitorii sunt cei 4 copii ai lui dintre care unul este decedat.
Nu s-a efectuat nici o succesiune, nu s-a mai platit impozitul de 6 ani, ba mai mult de atat se pare ca primaria o intre in posezia terenului daca nu rezolvam problema cat mai repede.
Cei 3 frati doresc sa renunte la drepturile asupra terenului cedandu-mi partea lor,
(eu vb in calitate de nepoata unuia dintre copii in viata) insa ma lovesc de cele 3 nepoate ale copilului decedat care isi vor partea lor de teren insa nu sunt dispuse sa suporte cheltuielie demararii acestei actiuni:
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot intra in posesia terenulu? Care sunt pasii pentru demararea procedurii?
Multumesc anticipat.