Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii in ceea ce priveste intrarea in posesia unui teren+ casa, ce provin dintr-o eventuala mostenire.
Pentru a intelege mai bine problema o sa incerc sa dezvolt in cateva randuri subiectul.
Acum 6 ani, bunicul meu, fost veteran de razboi a decedat, nelasand un testament sau un "mostenitor legal".
Mostenitorii sunt cei 4 copii ai lui dintre care unul este decedat.
Nu s-a efectuat nici o succesiune, nu s-a mai platit impozitul de 6 ani, ba mai mult de atat se pare ca primaria o intre in posezia terenului daca nu rezolvam problema cat mai repede.
Cei 3 frati doresc sa renunte la drepturile asupra terenului cedandu-mi partea lor,
(eu vb in calitate de nepoata unuia dintre copii in viata) insa ma lovesc de cele 3 nepoate ale copilului decedat care isi vor partea lor de teren insa nu sunt dispuse sa suporte cheltuielie demararii acestei actiuni:
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot intra in posesia terenulu? Care sunt pasii pentru demararea procedurii?
Multumesc anticipat.
Tatal meu imi cedeaza partea lui, la fel ca si ceilalti frati. Cat despre matusa mea (copilul decedat) a murit inaintea bunicului. (acum 20 ani). O sa mergem la un notar pentru incheierea acestui acord (de cedare a proprietatii), insa nu stiu ce pot sa fac cu cele 3 nepoate...ele vor sa intre in posesia partii lor de mostenire insa nu doresc sa contribuie financiar.
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii demararii unei astfel de proceduri.
Multumesc frumos.
asa ca tatal dvs sa accepte mostenirea, cei 2 frati in viata renunta, iar cu nepoatele faceti un partaj, le dati partea lor in bani si terenul in natura ramine tatalui, urmind ca acesta din urma sa va tranfere proprietea terenului prin v c , donatie.
Din pacate in acest moment suntem somati sa platim impozitul pe teren si casa (ce a mai ramas din ea) si nici unul nu doreste sa-l plateasca. Motivul este simplu, nu vor acest teren. M-am oferit sa-l platesc eu, insa nu stiu ce garantie am ca imi voi recupera acesti bani de la cele 3 nepoate doritoare de mostenire insa fara nici un efort.
Moștenire
Rzsolt
Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei.
Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)