Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii in ceea ce priveste intrarea in posesia unui teren+ casa, ce provin dintr-o eventuala mostenire.
Pentru a intelege mai bine problema o sa incerc sa dezvolt in cateva randuri subiectul.
Acum 6 ani, bunicul meu, fost veteran de razboi a decedat, nelasand un testament sau un "mostenitor legal".
Mostenitorii sunt cei 4 copii ai lui dintre care unul este decedat.
Nu s-a efectuat nici o succesiune, nu s-a mai platit impozitul de 6 ani, ba mai mult de atat se pare ca primaria o intre in posezia terenului daca nu rezolvam problema cat mai repede.
Cei 3 frati doresc sa renunte la drepturile asupra terenului cedandu-mi partea lor,
(eu vb in calitate de nepoata unuia dintre copii in viata) insa ma lovesc de cele 3 nepoate ale copilului decedat care isi vor partea lor de teren insa nu sunt dispuse sa suporte cheltuielie demararii acestei actiuni:
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot intra in posesia terenulu? Care sunt pasii pentru demararea procedurii?
Multumesc anticipat.
in acest caz, nepoatele vin la mostenire urcind in gradul si locul mamei lor luinnd deci 1/3, care se inparte la 3, numai daca demonstreaza ca in termen de 6 luni de la decesul bunicului au acceptat mostenirea exppres sau tacit, printr-o declaratie de acceptare sau fapte din care rezulta calitatea de mostenitor de ex cheltuieli de inmormintare, plata impozitului etc in caz contrar sint inlaturate de la mostenire.Daca tal dvs renunta la mostenire ,de renuntarea lui profita nepoatele nu dvs, asa ca ramin la solutia de mai sus
acceptare, partaj cu nepoatele, si instrainare catre dvs e solutia cea mai simpla. Daca nepoatele sunt straine de mostenire atunci unchii renunta si ramine unic mostenitor tatal dvs.
daca cei doi frati renunta atunci tatal dvs ia jumatate, si nepoatele jumatate deci mai mult
daca unchii nu renunta cota nepoatelorse micsoreaza si deci nu pot pretinde mai mult de 1/3 din valoraea terenului.
of!atunci nu va ramine decit sa demosnstrati in instanta ca sunt strainede mostenire , ca de la data decesului bunicului si pina acum nu s-au interesat in nici un fel de soarta mosteniriiacestuia .ca nu au stat in casa, ca nu s-au folosit de pamint, ca n au platit impozitul, ca n au participat la plata chelt de inmormintare etc.
Moștenire
Rzsolt
Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei.
Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)