cum am mai exprimat, incadrarea juridica este de vatamare corporala(art 181 c pen)
sansele de a obtine un rezultat cat mai favorabil nu pot fi cantarite asa,la "rece".trebuie vazut exact totalitate probelor existente la dosar.ca atare, gasiti un avocat care va sti cum sa va indrume si sprijine pertinent.
cert este ca fiind un certificat medical de cca 50-57 zile,veti suporta aproape sigur anumite urmari si de ordin pecuniar.incercati o impacare amiabila, in cazul in care suma ceruta de victima nu este exagerata
indicat ar fi sa obtineti si dvs o copie dupa acea filmare cat mai curand.exact cum spunea si colegul,filmarile pot suferi modificari mecanice;blurari exact in momentele importante,etc.
nu a-ti prezentat daca v-a solicitat sa va impacati contra unei sume de bani.
interesant in cazul dvs este ca totcmai pritenul in ajutorul caruia a-ti intevenit,chit ca a luat si un pahar in cap, nu mai este acum alaturi de dvs sa va sustina.
d
au cazut cumva la "pace" si astfel se explica reticenta amicului dvs?
Da,sunt aiurea aceste situatii.
Daca mai cunosc si un politist pe acolo situatia se poate complica si mai tare.
Spre exemplu,daca se defecteaza banda cu filmarea...
Avand in vedere ca totul a fost filmat e de presupus ca se vede clar ca dv erati in legitima aparare (aparandu-l pe prietenul dv)
Cat despre maxilarul rupt… Nimic nu impiedica un individ sa loveasca bine cu pumnii daca are maxilarul rupt.
Singura dv sansa – sa zic asa – este sa convingeti anchetatorii ca a fost legitima aparare…
Filmarea ar trebui sa fie in avantajul dv.
darius23 a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
asta am si decis sa fac, sa-mi pun un avocat care sa ma reprezinte, dar faptul ca nu am depus plangere in acel termen de 60 de zile cred ca este de rau asta:(, am crezut ca declaratia in sine este chiar plangere pt k nu mai m-am confruntat cu astfel de situatii:(
Daca este cum spuneti nu ar fi trebuit sa fiti inculpat,dar daca indivizii au depus plangere si au mintit cazul va fi complicat.
Ar trebui sa va angajati avocat pentru a va apara in mod calificat.
Ar trebui vazut dosarul de un avocat.
Nu am inteles ce fel de declaratie ati dat si la ce va referiti.
Daca ati precizat in declaratie ca intelegeti sa faceti plangere penala impotriva acelor persoane se poate considera ca ati depus plangere.
Se poate stabili de IML de cand s-a produs fractura la maxilar.
prezentarea dvs prezinta multe inadvertente.(le-am remarcat si eu cu usurinta doar asa, la o prima lecturare rapida)
cred ca cel mai indicat este sa apelati la serviciile unui avocat.
ca idee: deoarece exista un certificat medico legal de 50-57 zile, incadrarea dvs juridica legala este de vatamare corporala(art 181 c pen)
in cazul in care victima isi va retrage plangerea, prin impacare.., conf art 181 alin 3 c pen, se va dispune incetarea urmaririi penale.
probabil ca v-a cerut o suma mare,etc.
Daca intr-adevar l-ati lovit si se vede pe camera, iar in urma loviturii a suferit ruptura maxilarului puteti fi cercetat pentru vatamare corporala. Din cele spuse de dvs. insa ati putea invoca legitima aparare, cauza care inlatura caracterul penal al faptei Sfatul meu este sa va angajati un avocat care va sti cel mai bine ce este de facut in functie de datele exacte ale cauzei, fata de probele din dosar si raportat la probele pe care le puteti propune dvs.
asta am si decis sa fac, sa-mi pun un avocat care sa ma reprezinte, dar faptul ca nu am depus plangere in acel termen de 60 de zile cred ca este de rau asta:(, am crezut ca declaratia in sine este chiar plangere pt k nu mai m-am confruntat cu astfel de situatii:(
Daca este cum spuneti nu ar fi trebuit sa fiti inculpat,dar daca indivizii au depus plangere si au mintit cazul va fi complicat.
Ar trebui sa va angajati avocat pentru a va apara in mod calificat.