avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa ma ajutati cat se poate de repede!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa ma ajutati cat se poate de repede!!!

va salut,
va rog sa ma ajutati in acest caz care mi sa intamplat, nici nu-mi vine sa cred k st inculpat in asemenea dosar:(
intr-o zi impreuna cu un prieten de-al meu am decis sa mergem la un local din orasul in care locuim.
am ajuns la localul respectiv si ne-am dus la bar sa comandam 2 cafele, in timp ce prietenul meu statea la bar impreuna cu mine, am decis sa ma duc la baia acelui local pt a-mi face nevoie fiziologice. baia este localizata in dreapta barului si ca sa ajung la baie trebuia sa trec printr-un holulet de 3merii pe 1,5m.
am inrat in unul din compartimentele baii, am incuiat usa sa nu ma deranjeze cineva. dupa aproximativ un minut am auzit niste strigate de ajutor si multa zarva.
mi-am legat repede cureaua la pantaloni, am descuiat usa si am iesit in acel holulet descris anterior. acolo am observat pe prietenul meu care era cazut la podea cum este batut cu pumnii si picioarele de 4 indivizi p care nu-i cunosteam si nici nu-i mai vazusem pana atunci, am fost atat de surprins ca el era jos si era lovit incat pt cateva momente nu mi-am dat seama k ar fi el pt k nu ma asteptam sa vad asa ceva. in momentul cand am iesit unul dintre acei indivizi s-a indreptat spre mine injurandu-ma si fara sa ma gandesc prea mult l-am lovit p acesta (de spaima, de teroare) in barbie fara sa para ca lovitura mea a avut un efect asupra acestuia; si am intervenit aruncandu-ma practic ca un scut asupra colegului meu, sa nu mai fie lovit de ceilalti indivizi care l-au lasat p el si au 'tabarat' asupra mea lovindu-ma la nivelul corpului si al membrelor fara ca eu sa cad. la un momentdat acele ersoane s-au oprit si au inaintat prudent cu spatele spre iesirea din holulet amenintandu-ne k o sa ne taie.
dupa aproximativ 3 zile, am fost contactat de cei de la politie pentru a veni sa dam o declaratie in legatura cu acest caz, pentru ca o peroana a venit la dumnealor si a depus o plangere impotriva mea si a prietenului meu k l-am batut si i-am rupt maxilarul inferior. am fost la dumnealor am depus declaratie, am specificat in acea declaratie tot ce se intamplase.
dupa aproximativ 2 luni si jumatate am fost contactat telefonic de domnul politist care a ceretat acest caz sa ma prezint pana la dumnea'lui la birou.
am ajuns la birou si acesta m-ia pus in vedere k sunt urmarit penal, deoarce acea perosana cu maxilarul rupt a depus un certificat medicolegal cu 50-57 de zile spitalizare.
ma puteti ajuta si sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez pe parcurs in acest caz, in coditiile in care nu am depus plangere in termen de 60 de zile de la intamplarea evenimentului.
politia a luat filmarile din acel holulet care este monitorizat cu camere video si au observat cum am lovit acea perrsoana la nivelul fetei, dar am dat atat de incet fara ca acesta sa faca un gest anume, ba mai mult decat atat a inceput sa ma loveasca dezinvolt ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. urmarind atent p filmarea video se vede cum uul dintre indivizi il loveste in cap cu un pahar(de sticla gros) pe prietenul meu in urma caruia acesta se prabuseste la podea, in urma lviturii prducandu-i hemoragie pt k ia facut o plaga deschisa la nivelul capului.
preietnul meu si-a scos un certificat medico-legal care ii da 6-7 zile de ingrijiri, dar din pacate nici acesta nu a depus plangere si nici nu a atasat certificatul la dosar deoarece acesta a fot plecat din tara in perioada imediat urmatoare
va rog sa-mi spuneti ce solutionare ar parea ca are acest caz, sunt foarte stresat pt k nu am mai avut probleme asemanatoare niciodata si nici cu politia, sunt 'strain" de aceste cazuri in care se pune in practica violenta.
va multumesc pe toti care incercati sa ma ajutati

Cel mai recent răspuns: darius23 , utilizator 23:52, 10 Februarie 2011
Daca este cum spuneti nu ar fi trebuit sa fiti inculpat,dar daca indivizii au depus plangere si au mintit cazul va fi complicat.
Ar trebui sa va angajati avocat pentru a va apara in mod calificat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca este cum spuneti nu ar fi trebuit sa fiti inculpat,dar daca indivizii au depus plangere si au mintit cazul va fi complicat.
Ar trebui sa va angajati avocat pentru a va apara in mod calificat.
asta am si decis sa fac, sa-mi pun un avocat care sa ma reprezinte, dar faptul ca nu am depus plangere in acel termen de 60 de zile cred ca este de rau asta:(, am crezut ca declaratia in sine este chiar plangere pt k nu mai m-am confruntat cu astfel de situatii:(
Daca intr-adevar l-ati lovit si se vede pe camera, iar in urma loviturii a suferit ruptura maxilarului puteti fi cercetat pentru vatamare corporala. Din cele spuse de dvs. insa ati putea invoca legitima aparare, cauza care inlatura caracterul penal al faptei Sfatul meu este sa va angajati un avocat care va sti cel mai bine ce este de facut in functie de datele exacte ale cauzei, fata de probele din dosar si raportat la probele pe care le puteti propune dvs.
prezentarea dvs prezinta multe inadvertente.(le-am remarcat si eu cu usurinta doar asa, la o prima lecturare rapida)
cred ca cel mai indicat este sa apelati la serviciile unui avocat.
ca idee: deoarece exista un certificat medico legal de 50-57 zile, incadrarea dvs juridica legala este de vatamare corporala(art 181 c pen)
in cazul in care victima isi va retrage plangerea, prin impacare.., conf art 181 alin 3 c pen, se va dispune incetarea urmaririi penale.
probabil ca v-a cerut o suma mare,etc.
avocat_deliachirila a scris:

Daca intr-adevar l-ati lovit si se vede pe camera, iar in urma loviturii a suferit ruptura maxilarului puteti fi cercetat pentru vatamare corporala. Din cele spuse de dvs. insa ati putea invoca legitima aparare, cauza care inlatura caracterul penal al faptei Sfatul meu este sa va angajati un avocat care va sti cel mai bine ce este de facut in functie de datele exacte ale cauzei, fata de probele din dosar si raportat la probele pe care le puteti propune dvs.

dar exista un expert sau ceva de genul care ar putea sa stabileasca daca maxilarul a fost rupt in urma loviturii p care i-am aplicat-o, in conditiile in care perosana lovita nici nu a dat un semn ca a fost afectat deoarece p filmare se vede clar ca lovitura este de "intensitate" foarte mica

Alte discuții în legătură

caz de agresiune, vatamare corporala, impacare xhond xhond Am fost batut de sase-sapte indivizi ,dovada este un martor si filmarile de pe camerele de supraveghere amplasate pe stalpi de iluminat ce sunt in custodia ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala - faptuitori neidentificati catalinrusu catalinrusu Buna ziua, As dori un sfat juridic. Nepotul meu in varsta de 19 ani a fost agresat de un grup de 3 indivizi pe care nu ii cunoaste si cu care nu a avut ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de mai mulți indivizi. Popeacu2797 Popeacu2797 Va salut. Am fost agresat de mai mulți indivizi , în incinta unui bar , printre indivizi numărându-se și patronul barului. Motivul a fost acela că am ... (vezi toată discuția)