Buna ziua,
Doresc sa inchid firma pe care o am, dar aceasta are de datorii de 3100 lei + penalizari. As dori sa deschid procedura de faliment. Ma intereseaza ce acte sunt necesare si daca datoriile se pot esalona pe o perioada mai mare de timp pt ca nu dispun de acesti bani in prezent, neavand nici servici.
si in momentul in care se finalizeaza acest procedeu de insolventa, ce se intampla cu datoriile catre stat? Sunt obligat sa le platesc la acel moment? Se pot reesalona pe o perioada mai mare de timp?
Buna ziua,
Am un SRL din 2009 cu obiect de activitate confectii metalice, domeniu care nu prea merge in aceasta perioada de criza, si evident ca nici SRL-ul meu nu a avut prea mare activitate si nici nu are. Astfel nu am reusit sa achit datoriile la stat care in momentul de fata se ridica undeva la 5-6000 ron cu tot cu penalizari. Doresc sa inchid acest SRL, dar nu am in acest moment banii necesari sa ajung la zi cu datoriile. Doresc sa stiu daca am posibilitatea sa inchid firma si sa achit datoriile in timp dar fara sa mai fiu penalizat, sau daca exista vreo procedura de faliment prin care sa pot face acest lucru. Multumesc anticipat