avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate carmencc

Activitate carmencc

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti daca sunt obligata sa fac contract de munca ptr administrator de asoc de proprietari , este pensionar.
Daca da, are cineva un exemplu?

Multumesc

grandanat a scris:

@sommyint
Contributia la sanatate pentru conventii civile cade in sarcina persoanei "angajate" si nu a asociatiei. Ca asociatia a platit pana acum aceasta contributie "in numele persoanei" este alta poveste. Pe cei de la casa de sanatate nu-i intereseaza cine face plata. Se poate face de catre absolut oricine si de la distanta prin virament bancar. Din acest motiv nu apare CASS-ul in declaratie.

Daca Asociatia face plata, cum se declara la sanatate?
Multumesc

carmencc a scris:

Buna ziua

Incerc sa copletez 112; am conventii civile la care virez si CASS 5.5%...insa la sectiunea C, conventii imi da eroare daca completez si CASS. Mai este si alta sectiune unde as putea incadra aceasta situatie?
Multumesc

Buna dimineata

Imi mai poate spune cineva o alta parere; deoarece nu reusesc sa ajung la sanatate . Trebuie sa vireze angajatorul cei 5,5% ptr angajat; daca da cum se declara? De catre fiecare angajat?
Multumesc
Multumesc; se poate deoarece nici pr 2010 nu am cum sa declar si singura solutie a fost sa faca fiecare declaratia.
Buna ziua

Incerc sa copletez 112; am conventii civile la care virez si CASS 5.5%...insa la sectiunea C, conventii imi da eroare daca completez si CASS. Mai este si alta sectiune unde as putea incadra aceasta situatie?
Multumesc
Buna ziua

Ce cod CAEN imi recomandati sa folosesc ptr Asociatiile de Proprietari?
Multumesc
O zi buna