avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate alex2029

Activitate alex2029

Eu le platesc pensia copiilor mei. Dar daca as cere stabilirea pensiei la venitul net ar fi caracterizata ca cerere reconventionala sau?
:)) Da..sa vedem daca ii se va da. eu ma gandeam la principiul fortei obligatorii al actelor juridice...adica noi ne-am inteles cu privire la salariul minim brut(1050) atunci si instanta a dat 525 "pana la varsta majoratului sau alte dispozitii ale instantei" Si eu ma gandesc ca trebuie sa platesc in functie de salariul minim brut (1250) pana la varsta majoratului? tot in functie de brut sa se stabileasca? si daca o sa creasca la 1450 iarasi tot brut sa se calculeze cum ne-am inteles? sau pot sa cer sa se calculeze la net? cum zice art. 525 alin (2) "venit lunar net" eu neavand venituri.
Buna seara.
Eu imi ajut copii dar vreau doar calcularea la salariul minim net iar nu brut cum a cerut reclamanta in cererea de chemare in judecata. pot obtine cu succes asta? avand in vedere situatia expusa mai sus. multumesc.
Buna seara!
Am divortat de fosta mea nevasta si in urma cererii de divort m-am inteles cu reclamanta la plata salariului minim brut pe tara( 1050 la acea data). Iar instanta m-a obligat la plata sumei de 525 cu privire la cei 3 copii minori "pana la varsta majoratului sau alte dispoziti ale instantei.
Acuma m-a dat in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere in functie de salariul minim brut pe conomie, cand salariul minim brut pe tara este 1250 lei. Dar in lege scrie art 525 alin 2 (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii."
Deci cum se va calcula salariul? net sau brut?
Nu am loc de munca!
Va multumesc!
Răspuns la discuția O speta...
pai nu apartine...deci eu ma gandesc la urmatoarea treaba....A a savarsit violare de domiciliu si furt calificat iar B complice la furt calificat....dar ma gandes...la inca o varianta...A furt simplu si B tainuire!deci...ce parere ai?
Discuție O speta...
Am si eu o nelamurire cu o speta....deci speta zice asa A intra pe poarta descuiata si ia din curtea unui imobil in timpul zilei,unele bunuri si le ascunde in tomberonul de gunoi asezat in strada langa poarta,iar noaptea impreuna cu B (care ii spusese ce a facut) vin si iau bunurile din tomberon si le transporta la domiciliul lui B unde le impart.Ce infractiuni au comis A si B?