avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate elvwiyra

Activitate elvwiyra

Stiu ca s-a mai discutat acest subiect , insa am vazut ca raspunsurile sunt ambigue , asemenea legii si nu am reusit sa inteleg ..pana la urma... Daca sunt angajata cu CIM ca si consilier juridic ESTE OBLIGATORIU sa ma inscriu in Uniunea cj ? Mentionez ca ma intereseaza sa imi pot dovedi la sfarsit calitatea de cj , in ideea in care vreau sa sustin examen pt admitere in magistratura din categoria celor cu minim 5 ani experienta in specialitate . Nu as vrea sa ma trezesc apoi ca timpul lucrat ca si cj nu se considera vechime pt ca nu am fost inscrisa in Tablou . Poate stie cineva cum stau lucrurile in mod real , fara speculatii . Multumesc
Sunt angajat ca si consilier juridic la o firma , dar part-time.
Intrebare :
Imi merge vechimea in specialitate daca nu am CIM program full-time ?
Multumesc ,
Răspuns la discuția Admitere SNG 2012
Raliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cu tine am treaba . Tu esti grefier . Am un set de intrebari pt tine :))) . Ajuta-ma daca ai timp , chef si vointa . Vreau sa iti multumesc in primul rand ca m-ai incurajat dupa afisarea baremului...cand am ''clacat'':)) si am capul sus acum..nu ma dau batuta . Acuma...cum viata merge mai departe ...o sa dau concurs pt ocupare loc vacant ..bla..Ce vreau sa ma sfatuiesti este ... sa dau pt studii medii sau superioare ? La medii sunt 3 locuri , iar la superioare numai 1 ... Si ma gandesc eu asa ... eu fruntasa intre codasi nu vreau sa fiu , dar pe de alta parte ... daca postul ala ...singurul de altfel..e dat ? Dat de dinainte de a se scoate la concurs ..:))) Ca stim cu totii cum merg treburile in romanica noastra. Si mi-e ca dau si raman pe langa in cazul asta . Diferenta intre subiecte e de 20 la suta ...am consultat ce s-a dat anterior in aprilie 2012 . Altceva...salariul...cat are ala cu studii medii ...si cat are ala cu studii superioare ? De inceput...Si ...cat au dupa 6 luni ..si unul si altul? Renteaza daca nu ..sa te duci si grefier arhivar la judecatorie? Chiria se deconteaza pt toata lumea nu? Adica si pt aia cu medii si pt aia cu superioare ? Inca ceva ... daca dau si iau grefier arhivar sa zicem la judecatorie ... pot renunta la loc? Ca sa pot sa dau pt tribunal ? Sau daca nu iau la tribunal pot sa raman la judecatorie , in ideea in care am fost admisa? Sau exista un termen pt confirmarea locului , daca aceasta trebuie sa aiba loc ? Si altceva ..daca stii ...proba practica in ce consta ? Sunt imposibili ei ? In sensul ca exista sansa sa te pice la proba asta ? Ca asa ea ..e eliminatorie :)) . Alta intrebare ar fi ... ma pot inscrie la ambele concursuri ...si pt studii medii si sup ..daca astea se dau in aceeasi zi , dar nu la aceleasi ore ? Ca sa caut singuranta in una din parti...ca intr-unul din locuri tot as lua ... Si o ultima intrebare ...ultima sper :d...Daca sunt dintr-un oras ..adica am adresa in buletin care nu corespunde cu orasul in care se afla tribunalul pt care dau concurs , mai pot sustine concursul ? Sau tre sa fie neaparat pt un post la tribunalul din circumscriptia caruia am domiciliul ?
Sper ca nu te-am ''incarcat'' si ast sa imi rasp , daca doresti . Valabil si pt ceilalti care stiti , dati-mi o mana de help va rog . Merci anticipat ..si felicitari celor care ati fost admisi la sng
ultimele modificari au fost aduse prin lg 28/2012
Sigur se va intra cu note foarte mici , dar eu ma vait ca nici macar de 7 n-am facut :))) la cum e baremul ... sa va dea Dzeu noroc . Numai El mai poate face ceva impotriva astora
Nu va mai omorati cu contestatii . Oricum e ca ei . Rali , iti multumesc pt incurajare ... Dezamagita sunt de mine , tre'a sa invat mai mult , dar sunt nervoasa pe ei ca isi bat joc . Pana una alta am dat examen la sng nu la inm . Atatea pretentii cand acu 10 ani ei ieseau din fac ce voiau ...procurori , judecatori , bla .Si pe noi ne chinuie de zici ca avem nu stiu cati ani de experienta . Erau dreaq atatea lucruri grele pe care puteau sa ni le dea ...nu..ei au dat ce puteau fi mai greu ..cel mai greu ...Si din toate subiectele daca au fost 2 cu privire la activitatea de grefier,,, Pai daca vreau urm penala si judecata si alte d-astea ma duc si dau la inm..nu la sng ..Mi-am stors creierii atata ca sa invat despre gref ca sa imi dea ei subiecte de inm . Nu stiu ce dreaq fac acuma cu atata informatie cu priire la toate astea ..k nu-mi foloseste la nimic:)))) .Plus ca si legile alea te omoara ...practica scrisa in cuinte ..pai pana nu lucrezi cu ele ..n-ai frate cum sa ti le insusesti . In fine .noi vorbim aici , noi ne auzim =D>
Sunt multe discutabile . si -au cam batut joc de noi . nici nu vreau sa mai aud de ei indiferent de rezultatul meu
fratilor ati inchiriat in sectorul 1 tot ??? ca eu nu gasesc unde sa stau . sunt toate rezervate pe 1 =)))))))
Eu una am obosit .. abia astept sa dam examenul si sa vedem ce o fi . Oricum suntem atat de multi pe atat de putine locuri :D ... Dar in ciuda oboselii si a stresului sunt optimista ...am senzatia ca am dat si am si luat :))) Nu inteleg de ce ...Sper sa fie de bine ... Bafta
ellah a scris:

Pentru Catalina: eu zic sa nu te descurajezi, nu ai de unde sa stii ce o sa se intample in cele din urma. Pot sa fie si 5000 de persoane inscrise si tu sa fii printre cei norocosi, adica sa iei examenul.
Conteaza intr-adevar foarte mult daca te pregatesti temeinic sau nu, dar tine si de noroc, de cat de bine pregatiti sunt si ceilalti, de starea ta de spirit din ziua examenului.
Pentru Elvwiyra: Indiferent daca legea e interpretabila sau nu, raspunsurile la subiecte trebuie sa corespunda cu ceea ce e scris in cod. Uita-te si pe subiectele din ceilalti ani, sa vezi cum au fost formulate si cum arata baremul. Da, anul trecut la procedura penala au fost intrebarile cu adevarat sau fals mai interpretabile, dar tot codul a stat la baza raspunsurilor.
Spor la invatat!

M-am uitat pe subiecte si pe baremele de corectare . Nu la ce ai inteles tu ma refeream , ci la faptul ca ei vor lua ca si corect un raspuns pe care ei il percep a fi in maniera asta ... chiar daca noi credem sau ni s-a predat in facultate contrariul . Adica un articol ... 3 oameni care explica ... si deci 3 pareri diferite despre acelasi lucru . Intelegi acum ? E eine INM :))) Spor si tie