avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Este obligatoriu sã mã înscriu în Uniunea ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Este obligatoriu sã mã înscriu în Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici?

Stiu ca s-a mai discutat acest subiect , insa am vazut ca raspunsurile sunt ambigue , asemenea legii si nu am reusit sa inteleg ..pana la urma... Daca sunt angajata cu CIM ca si consilier juridic ESTE OBLIGATORIU sa ma inscriu in Uniunea cj ? Mentionez ca ma intereseaza sa imi pot dovedi la sfarsit calitatea de cj , in ideea in care vreau sa sustin examen pt admitere in magistratura din categoria celor cu minim 5 ani experienta in specialitate . Nu as vrea sa ma trezesc apoi ca timpul lucrat ca si cj nu se considera vechime pt ca nu am fost inscrisa in Tablou . Poate stie cineva cum stau lucrurile in mod real , fara speculatii . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:56, 7 Iulie 2013
Ce stiu sigur: vechimea in profesia de jurist se poate dovedi numai prin CIM !
elvwiyra a scris:
Mentionez ca ma intereseaza sa imi pot dovedi la sfarsit calitatea de cj , in ideea in care vreau sa sustin examen pt admitere in magistratura din categoria celor cu minim 5 ani experienta in specialitate.

Pentru a participa la concursul organizat în vederea ocupării unui post de magistrat nu este necesar să fiţi înscrisă în U.C.C.J. Aceasta este necesară numai în situaţia în care doriţi să deveniţi avocat. ªtiu că, până anul trecut, Baroul cerea dovada înscrierii în U.C.C.J.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Nu se mai organizeaza concurs de intrare in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime danielled danielled Am auzit ca nu se mai organizeaza concurs pentru admitere in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime, voi stiti ceva? (vezi toată discuția)