Poate ca ai dreptate. Sanatatea este mai importanta decat toate. Stii ce se spune:sanatatea nu este cel mai important lucru dar daca o pierzi nimic nu mai conteaza. Lucrul care mi-a venit in cap cand am vazut calificativul nu a avut legatura cu elogiile ci cu faptul ca aceste calificative ar putea fi invocate la o eventuala restructurare. Calificativul in sine probabil ca m-ar fi deranjat pe moment dar sunt lucruri mult mai importante in viata care sa merite atentia. Insa mi-e teama ca ar putea sa invoce acest calificativ in eventualitatea unei restructurari. De asta m-am agitat atat. Cat despre ochi frumosi asta cred ca este peste tot. Poate totul nu ar fi fost decat o dezamagire ca urmare a faptului ca m-am amagit sa cred ca legile au fost date sa fie si aplicate in Romania. Inca o lege care a fost data doar ca sa o admiram: e sublima dar practic e ca si cum ar lipsi cu desavarsire.
Ati incercat sa faceti ceva sau ati auzit de functionari care au dat institutia in judecata sau macar au facut o contestatie?Daca nimeni nu face nimic nu se va schimba nimic vreodata. Presa a facut vreodata vreun subiect despre asta? Daca toata lumea inghite cum sa se schimbe ceva?
Nota mea nu este mica,imi lipsesc doar cateva sutimi ca sa am foarte bine. Ieri o colega care ii spune absolut totul directoarei adjuncte m-a tras de limba daca am mai facut ceva cu contestatia. Sunt sigura ca i-a spustotul directoarei dar nu m-am putut abtine si i-am zis ca altadata nu mai inghit asa ceva. Trebuie sa se schimbe ceva cu aceste evaluari. N u se poate sa inghitim la nesfarsit sa ni se ordone sa semnam . Nu mi se pare corect ca niste calificative date asa sa constituie un criteriu de concedieri. Ar trebui sa rasufle mizeriile astea si poate ca si lor le-ar fi mai frica sa mai faca chiar ce vor ei. Nu se poate sa ni se impuna sa semnam un act care a fost datat acum 2 saptamani. Sa nu fim atat de pesimisti si sa ne gandim ca o sa fim concediati. Vreau sa se cuantifice exact munca mea ca sa am o evaluare corecta. Nu mai vreau cuvinte de genul "asa consider eu:, "asta e parerea mea" doar pentru ca o persoana are functie de conducere. Voi fi foarte atenta pe viitor la obiective , la termene de realizare, la absolut tota ca sa pot sa ma apar pe viitor. Eu tot mai sper sa se schimbe ceva si in Romania , dar pentru asta e nevoie de mult curaj si sa fim uniti. Trebuie ca aceste rapoarte sa ni se inmaneze inainte de 31.01 ale anului urmator. Ar trebui ca cineva sa fie pedepsit ca lucrurile sa se indrepte .Evaluarile astee au fost inventate ca un instrument de a ne avea la mana cu ceva. Poate ca nu ar trebui sa se mai faca doar de sefi. Poate si noi ar trebui sa ne evaluam sefii sub anonimat. De ce nu? Ei sunt perfecti? Sau poate ar trebui sa vina cineva din afara i sa asiste la interviuri ( care nici nu au loc de altfel) pentru a fi siguri ca mai exista putina transparenta. Un lucru e cert. EVALUARILE FUNCTIONARILOR PUBLICI SUNT O FACATURA.
Nu am depus contestatia. Acele avize de fapt se fac pe baza unor titluri executorii. Eu nu gestionez dosare ale agentilor economici ca sa pot sa generez singura aceste titluri executorii.Ele se realizeaza doar de executorii fiscali. Eu lucrez pe evidenta. Ei imi inmaneaza aceste titluri iar eu inscriu creanta in arhiva electronica cu sumele din aceste titluri. Nu pot sa inscriu o S.C. in arhiva pe baza a nimic.Orice operatiune de acest gen se face in baza unui titlu executoriu. Nu mi s-a inmanat nici un titlu executoriu. Ce sa fac? Sa le fi inventat eu? Repet eu nu sunt executor fiscal, eu lucrez pe evidenta . Daca mi se inmanau T.E. stateam peste program, ma duceam si duminica si tot le faceam. Am asteptat sa ia conducerea o decizie si uite unde s-a ajuns. Sa mi se reproseze mie.Ca avocatul bate campii am observat si eu. Dar am avut doar cateva zile la dispozitie . Mi s-a inmanat raportul vineri. Oricum a fost o lectie sa pun lucrurile la punct cu sefa de serviciu. Vreau sa stiu de acum incolo care sunt obiectivele dupa care o sa mi se faca evaluarea viitoare. Mi-au lasat un gust amar si avocatii. Cer o gramada de bani si nici macar nu citesc legea cum trebuie. Mi-a spus chiar ca in lege nu scrie nimic despre nici un referat. Pe viitor voi fi mai atenta cu astfel de lucruri. Oricum nu regret ca am facut obiectiuni la raport. Multumesc pentru sfaturi.
Am conceput o contestatie impreuna cu un avocat.O am in fata.Se solicita anularea raportului si a calificativului pentru ca este nelegal si netemeinic.Raportulnu poarta numar de inregistrare, nu este datat,iar filelenu sunt numerotate,conditii de a atrage suspiciuni cu privvire lavalabilitatea acestuia. Raportulnu este motivat nici in faptnici in drept.In aceste conditii sunt nelegale si se sanctioneaza cu anularea actele administrative prin care se suprima drepturi sau situatii juridice individuale(Decizia nr. 2732/27.06.2008 a inaltei Curti de Casatie si Justitie). In cuprinsul raportului de evaluare nu este indicata mentiunea ca functionarul public evaluat are posibilitatea de a-l contesta,termenul in care se poate formula contestatie si nici organul caruia sa ii fie adresata aceasta.Faptul ca evaluatorul care a intocmit raportul de evaluare nu a respectat toate etapele stabilite de normele legale in materie pentru procedura evaluarii finale. Data luarii la cunostinta de calificativul acordat este plasata in cea da a doua faza raportului de evaluare -, aceea a interviului,etapa care insa nus-a regasit.Acestea sunt in mare motivel din contestatie .Maine este ultima zi in care mai pot sa depun contestatia. Daca as fi gasit un alt locdemunca poate ca as fi si facut-o. Dar nu cred ca voi mai avea curaj sa intru in institutie daca facasa ceva . M-au sfatuit prietenii sa pun in balanta ce castig si ce pierd din acest gest. Este posibil sa-mi dea foarte bine sau nu dar i-mi vor purta pica si mai rau. Credeti ca e un gest necugetat sa faci asa ceva in Romania? Tare as fi vrut sa am posibilitatea sa-mi exercit drepturile fara repercursiuni. Aproape toate obiectivele sunt revizuite in afara deacesta. Evaluatorul stia ca nu s-au emis avize. Dar acest obiectiv trebuia sa figureze deoarece sunt singura persoana din serviciu dsemnata sa faca avize.
Pentru prima data am vazut Raportul pe data de 11.02.2010 la sfarsitul programului. Nu am vrut sa-l semnez dar m-au chemat si m-au obligat s-o fac cu data de 31.01.2010.Au spus ca este obligatoriu sa semnez dar pot face obiectiuni si am termen de contestare 15 zile. Vazand ca sunt hotarata m-au lasat totusi sa semnez pe un exemplar ca l-am primit pe 11.02.2011.Stiu ca evaluarile se fac intre 01-31 ianuarie ale anului urmator,dar repet m-au obligat sa semnez pe 11.02.2011 cu data de 31.01.2011.Faptulca am semnat pe un exemplar ca l-am primit pe 11.02.2011 ma ajuta? Mentionez ca toata lumea le-a primit in aceeasi zi dar a semnat cu 31.01.2011.Mentionezca sefa mea directa estepecata pentru oluna in SUA si nu am cum sa iau legatura cu ea iar eu am vazut in calculator inainte de a pleca ea ca evaluarea mea avea nota 4,53 cea ce inseamna foarte bine. Cand am incercat din nou sa intru pe document din nou era singurul modificat. Asadar nu sunt sigura ca asta este evaluarea sefei directe, aceea care stie cel mai bine ce am facut efectiv in 2010. De aici vine supararea mea . Daca eu eram sigura ca aceasta este evaluarea sefei de serviciu stateam in banca mea. In plus am observat ca in raport nu sunt mentionat unele din activitatile pe care eu le-am indeplinit efectiv in 2010. Nota a fost scazuta doar la un singur obiectiv pe care nu l-am indeplinit dar acea activitate mi s-aspus efectiv sa nu o fac. Este vorba despre emiterea unor avize de garantie care se fac in baza unor T.E. emise de inspectorii de teren si semnate de conducere. Nu fac aceste avize de capul meu. In plus inainte de a pleca in SUA sefa de serviciu mi-a spus sa stau pe loc cu aceste avize pana vine ea. Dupa plecarea ei directoarea adjuncta m-a intrebat cate avize am facut? Pur si simplu acel obiectiv nu mai trebuia bagat. Putea fi inlocuit cu altul. Acum se afla Curtea de Conturi in Control si se intereseaza de aceste avize. Repet decizia de a face sau nu aceste lucrari nu este a mea. Eu doar execut. Sunt multe lucruri la mijloc care ma fac sa fiu atat de hotarata.
As dori sa comprim cele 2 titluri intrunul care sa se numeasca Contestare.........Daca se poate. Multumesc.
Asrazi am fost la personal sa cer o copie dupa fisa postului si dupa Raportul de evaluare pe care am semnat cu data primirii. Am mai citit legea si mi-am dat seama ca exista o diferenta intre data luarii la cunostinta sidata comunicarii raportului. Numai ca la mine data comunicarii este aceeasi cu data luarii la cunostinta deoarece atunci am vazut pentru prima data raportul . Nu a existat nici un fel de interviu intre mine si evaluator,nu am primit nici o instiintare despre interviu pur si simplu vineri la sfarsitul programului ni s-au adus rapoartele semnate si contrasemnate de directoarea adjuncta ,ni s-a spus sa semnam cu data de 31.01. 2011 si in cateva minute sale inapoiem .Eu nu l-am dat deoarece aveam nevoie de timp sa ma informez iar ei s-au adunat si m-au chemat sa ma oblige sa semnez sub presiune. Ba a mai si sugerat directorul ca se poate micsora calificativul in urma contestatiei.Este ceva firesc ca toate semnaturile: evaluat, evaluator si director sa fie cu data de 31.01.2011? Am sanse ca raportulsa fie nul? Eu sunt hotarata ca miercuri in ultima zi din cele5 sa depun contestatia.
Multumesc foarte mult. Mi-a facut o deosebita placere chiar daca situatia nu e prea roz pentru mine. O sa ma gandesc zilele acestea si o sa vad ce decizie o sa iau. Totusi la ultima discutie cand au vazut ca sunt foarte hotarata sa contest erau mult mai politicosi desi sunt constienta ca era ceva putred. Erau de fata si cativa sefi de serviciu si probabil voiau sa demonstreze ce oameni binevoitori sunt ei. Au au fost mai potoliti decat ma asteptam. Directoarea adjuncta nu mai era chiar asa dictatoriala ca prima data cand am intrat in birou sa-i cer o explicatie. Multumesc mult pentru sfaturi. Sper sa mai discutam. Noapte buna.
As dori sa contest calificativul la evaluarea anuala deoarece acesta nu reflecta realitatea.Mentionez ca seful meu direct cu care lucrez si care cunoaste volumul si complexitatea lucrarilor mele este plecat pentru o luna din tara iar directoarea adjuncta pretinde ca stie ea foarte bine ce fac eu desi nu lucreaza direct cu mine iar din biroul ei nu poate sa-si dea seama nicidecum care sunt problemele reale cu care ma confrunt.Deoarece tonul si formulele de adresare cat si explicatiile au fost deplasate m-am hotarat sa le contest raportul. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si daca acest act ar putea avea repercursuni asupra mea deoarece sunt niste persoane foarte orgolioase si razbunatoare.Mi s-a spus ca termenul in care pot face contestatie este de 15 zile de la data primirii, dar nu sunt sigura ca nu sunt doar 5 zile .Am semnat de primire pe data de 11.02.2011 dar raportul a fost datat cu 31.01.2011.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.