avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestare Raport de evaluare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestare Raport de evaluare functionar public

As dori sa contest calificativul la evaluarea anuala deoarece acesta nu reflecta realitatea.Mentionez ca seful meu direct cu care lucrez si care cunoaste volumul si complexitatea lucrarilor mele este plecat pentru o luna din tara iar directoarea adjuncta pretinde ca stie ea foarte bine ce fac eu desi nu lucreaza direct cu mine iar din biroul ei nu poate sa-si dea seama nicidecum care sunt problemele reale cu care ma confrunt.Deoarece tonul si formulele de adresare cat si explicatiile au fost deplasate m-am hotarat sa le contest raportul. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si daca acest act ar putea avea repercursuni asupra mea deoarece sunt niste persoane foarte orgolioase si razbunatoare.Mi s-a spus ca termenul in care pot face contestatie este de 15 zile de la data primirii, dar nu sunt sigura ca nu sunt doar 5 zile .Am semnat de primire pe data de 11.02.2011 dar raportul a fost datat cu 31.01.2011.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 120
(1) Funcţionarii publici nemulţumiţi de rezultatul evaluării pot să îl conteste la conducătorul autorităţii sau instituţiei publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice soluţionează contestaţia pe baza raportului de evaluare şi a referatelor întocmite de către funcţionarul public evaluat, evaluator şi contrasemnatar.
(2) Contestaţia se formulează în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă de către funcţionarul public evaluat a calificativului acordat şi se soluţionează în termen de 15 zile calendaristice de la data expirării termenului de depunere a contestaţiei.
(3) Rezultatul contestaţiei se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile calendaristice de la soluţionarea contestaţiei.
(4) Funcţionarul public nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei formulate potrivit alin. (1) se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
(5) Funcţionarii publici evaluaţi direct de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, conform art. 107 alin. (2) lit. d) şi e), nemulţumiţi de rezultatul evaluării, se pot adresa direct instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
Interventie moderator Pentru a continua aceeasi discutie, folositi butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos).

Multumesc, o seara buna,

Gabriela Pintea

mirelaparaipan a scris:
Multumesc mult pentru raspuns Tanjiani. Am citit si eu aseara cate ceva dar nu mi-a venit sa cred ca directorul si seful personalului au putut sa ma induca in eroare spunandu-mi ca am 15 zile la dispozitie pentru cotestatie. Am fost foarte atenta si asa au spus.Contestatia trebuie sa o intocmesc impreuna cu un avocat? As vrea sa fac totul foarte corect. Ce inseamna referat intocmit de functionarul public? Eu va trebui sa intocmesc un astfel de referat langa contestatie? Ce trebuie sa contina el si in ce termen trbuie depus? Eu ma gandisem sa fac un fel de raport de ativitate anual in care sa-mi justific volumul si complexitatea muncii si sa-l atasaz la contestatie in care sa-mi exprim si anumite puncte de vedere cu privire la problemele cu care ma confruct si pe care doamna directoare din biroul dumneaei nu are cum sa le vada.Multumesc inca o datasi astept raspuns.

Nu cred ca este nevoie de un avocat care sa va asiste, insa primul lucru la care trebuie sa va ganditi foarte bine este daca sigur vreti sa faceti contestatie, deoarece prin asta sustineti ca un sef (chiar director:D) nu si-a facut treaba cum trebuie....
Nu uitati in ce tara traiti si puneti in balanta ce pierdeti prin calificativul obtinut si ce va poate astepta de acum incolo din partea respectivului (numai faptul ca v-au mintit cu privire la termenul de contestatie arata ca va au deja la suflet)...
Daca considerati ca merita sa faceti contestatie:
- cititi toata procedura de evaluare prevazuta de H.G. nr. 611/2008
- solicitati copie dupa raportul de evaluare pe care l-ati semnat
- intocmiti un referat prin care aratati ce criterii, obiective din raport considerati ca nu au fost notate corect, argumentati de ce sustineti ca meritati un punctaj mai mare, atasati documente justificative
- mentionati eventual daca procedura nu a fost respectata exact ca in H.G. nr. 611/2008, daca si puteti dovedi ar fi util...
- depuneti contestatia cu numar de inregistrare in termenul de 5 zile si pastrati o copie dupa ea, ca sa puteti dovedi eventual in instanta ca ati indeplinit procedura...
- daca dupa primirea rezultatului, acesta nu tot nu va multumeste, va puteti adresa unui avocat pentru actionarea in instanta (cautati alt loc de munca, aceasta " ofensa" nu o sa va fie iertata...)
Multumesc foarte mult. Mi-a facut o deosebita placere chiar daca situatia nu e prea roz pentru mine. O sa ma gandesc zilele acestea si o sa vad ce decizie o sa iau. Totusi la ultima discutie cand au vazut ca sunt foarte hotarata sa contest erau mult mai politicosi desi sunt constienta ca era ceva putred. Erau de fata si cativa sefi de serviciu si probabil voiau sa demonstreze ce oameni binevoitori sunt ei. Au au fost mai potoliti decat ma asteptam. Directoarea adjuncta nu mai era chiar asa dictatoriala ca prima data cand am intrat in birou sa-i cer o explicatie. Multumesc mult pentru sfaturi. Sper sa mai discutam. Noapte buna.
Asrazi am fost la personal sa cer o copie dupa fisa postului si dupa Raportul de evaluare pe care am semnat cu data primirii. Am mai citit legea si mi-am dat seama ca exista o diferenta intre data luarii la cunostinta sidata comunicarii raportului. Numai ca la mine data comunicarii este aceeasi cu data luarii la cunostinta deoarece atunci am vazut pentru prima data raportul . Nu a existat nici un fel de interviu intre mine si evaluator,nu am primit nici o instiintare despre interviu pur si simplu vineri la sfarsitul programului ni s-au adus rapoartele semnate si contrasemnate de directoarea adjuncta ,ni s-a spus sa semnam cu data de 31.01. 2011 si in cateva minute sale inapoiem .Eu nu l-am dat deoarece aveam nevoie de timp sa ma informez iar ei s-au adunat si m-au chemat sa ma oblige sa semnez sub presiune. Ba a mai si sugerat directorul ca se poate micsora calificativul in urma contestatiei.Este ceva firesc ca toate semnaturile: evaluat, evaluator si director sa fie cu data de 31.01.2011? Am sanse ca raportulsa fie nul? Eu sunt hotarata ca miercuri in ultima zi din cele5 sa depun contestatia.

Alte discuții în legătură

Functionar public ....arhivar? firuta firuta Lucrez intr-o casa de asigurari de sanatate. in anul 2008 am ocupat un post de functionar public la serviciul contabilitate. In data de 15 februarie am ... (vezi toată discuția)
Contestare rezultat evaluare anuala-functionar public MONICA6711 MONICA6711 BUNA ZIUA, IN SITUATIA IN CARE UN FUNCTIONAR PUBLIC ESTE NEMULTUMIT DE NOTA OBTINUTA LA EVALUAREA ANUALA, CARE ESTE PROCEDURA DE URMAT PENTRU A AJUNGE LA ... (vezi toată discuția)
Intrebare hg 611 2008 evaluare functionari publici giv giv Sunt functionar public. Am fost evaluat conform legii pe anul 2009. Nu sunt multumit de concluzia raportului de evaluare. Am facut contestatie conform art. 120 ... (vezi toată discuția)